Thuasne Hungary

Keresés

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemények

4.5⭐ 125 vélemény alapján
Olvassa el a legnépszerűbb átvevő helyünkre (Thuasne Med-Pont Allee üzletünkre) érkezett legjobb és leghasznosabb szöveges értékeléseket! Az összes értékelést alább az „Összes értékelés” gombra kattintva tudja megtekinteni. Az értékeléseket és véleményeket a Google (Térkép) fogadja, összesíti és tárolja

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Többször vásároltam itt különböző termékeket. Igaz a bolt most másik helyen található, de a kiszolgálás változatlanul kiváló. A szőke hölgy nagy szakértelemmel segített. Elmondta a kiválasztott termék tulajdonságait, előnyeit. Ilyenkor eszembe jut, hogy a mai világban milyen ritka, aki a munkáját ilyen odaadással és nagy hozzáértéssel végzi. Jó érzés ilyen helyen vásárolni.
Ildikó 2023.08.08 — 9 hónapja
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Mérhetetlen kedves, segítőkész, hozzáértő volt a hölgy, aki segített az adott termékkel kapcsolatos kérdésekben. Kiemelten hálás vagyok, mert a neten ezeket az információkat nem lehetett megtalálni.
Klára Tóth 2024.04.27 — 4 hete
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Először vásároltam ebben az üzletben. Szakértelem, türelem, profizmus. A Thuasne termékek egyébként is kiválóak, de ilyen eladással társulva a legjobbat sikerült választanom. Vasárnap ki is próbáltam a sport derékövet futáshoz. Remek. Köszönöm.
Márta Dr Szőkéné Dr Pintér 2023.08.21 — 9 hónapja
Összes értékelés...

Terméktesztek

Kompressziós harisnya teszt - termékeinkről mondták

Egy idő után kénytelen voltam belátni, hogy visszafordítani a folyamatot sajnos már nem lehet.  Az én esetemben az örökletes és az életmódbeli tényezők sem állnak az oldalamon. Amennyire tudok, egészségesen élek, viszont sokat ront a helyzeten, hogy leginkább állómunkát végzek.

A katschbergeni sípályától a traumatológiáig

Három éve Ausztriában, Katschbergen síeltünk barátokkal, amikor a balesetem történt. 15 éve tanultam meg síelni és mivel minden télen jártunk, ekkorra már haladó szinten álltam. Viszont ez alkalommal sajnos már az első nap délutánján sikerült igen szerencsétlenül járnom.

Bokaficam a jégpályán - Bea beszámolója

Jó pár évvel ezelőtt történt elég komoly bokarándulásom hatása sajnos máig érezhető. Jégkorcsolyázás közben történt a sérülésem, egy kisebb ütközés elkerülése végett rosszul mozdultam és ráestem a bokámra. Rögtön éles fájdalom hasított bele és csak segítséggel voltam képes eljutni a jégpálya orvosi ügyeletéhez.

Mosolyka véleménye a LombaStab derékrögzítőről

Biztos ismerős az az érzés, mikor kibújtok egy pár kényelmetlen cipőből a nap végén végre. Azt a megkönnyebbülést! El tudjátok képzelni ugyanezt a mennyei érzést, mikor én "belebújok" ebbe a fűzőbe?

Petra tapasztalatai a térdkalács ficamról

A sok évvel ezelőtt történt térdkalács ficamom óta megmaradt a térdem ropogása és kattogása is. Sokszor ingatagnak érzem a térdem rögzítő nélkül, de eddig még egyik sem nyújtott megfelelő tartást a térdemnek. A Thuasne Patella Reliever-e rengeteget segített, hogy megerősítsem a lábizomzatomat és hogy újra merjem terhelni a sérült lábamat is.

Kiemelt cikkeink

A boka sérülései

A bokaficam gyakori sérülés: Franciaországban naponta körülbelül 6000 bokasérülés történik. Bár a ficam a leggyakoribb sérülés ebben az ízületben, a bokát is érinthetik a törések és gyulladások, különösen az Achilles-ín esetében. Ritkább esetekben ízületi gyulladás is kialakulhat.

Venoflex születésnap

Vásárolj minimum 3 db Venoflex kompressziós harisnyát, combfixet vagy zoknit üzleteinkben vagy webáruházunkban és jóváírunk 15% kedvezményt a termékek árából! Az akcióban való részvételhez, vásárláskor használd a lenti kupon kódot.

Hogyan mérjük le helyesen a rögzítő méretét?

Lehet, hogy nagyon egyszerűnek hangzik, de a megfelelő rögzítőméret kiválasztása nehezebb lehet, mint azt gondolta volna. A megfelelő méretű rögzítő azonban elengedhetetlen mind a rögzítő működéséhez, mind a viselési kényelemhez. Ha a rögzítő túl laza, akkor nem nyújt optimális támaszt, és a rögzítő megereszkedhet.

Miért viseljünk kompressziós sportruházatot?

Egy sportoló testén alkalmazva a fokozatosan csökkenő kompresszió korlátozza a görcsök kialakulását az intenzív edzések során, és optimalizálja az izomzat regenerálódását a pihenő szakaszban.

Covid-19 járvány és kompressziós ruházat

A Covid-19 vírus terjedése és a bevezetett óvintézkedések arra késztetik a betegeket, hogy néhány kérdést tegyenek fel maguknak a kompressziós ruházatuk viselésével kapcsolatban. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) számos ajánlást adott ki a háztartási fehérneműk és ruházat fertőtlenítésére vonatkozóan.

Síelés rögzítővel vagy anélkül?

A megfelelő rögzítés különösen sérülés után, a frissen gyógyult ízület számára jelent megerősítést, védelmet és stabiliást, korlátozva annak oldalirányú és forgó mozgását. Ezek a mozgások a leggyakoribb okai a térd sérüléseinek. A pántos térdrögzítők jelentősen lecsökkentik ezek veszélyeit.

Adventi túra

Az adventi készülődés időszaka alatt a karácsonyi falvakká alakult városközpontokat gesztenye, kürtőskalács és forralt bor illata lengi körül hívogatóan, felfedezésre várva. Ilyenkor érdemes halmozni a karácsonyi élvezeteket; akár egymás után is ellátogathatsz az egyébként is gyönyörű, de az adventi időszak alatt még pompásabb városokba.

Feladnád? Nézd meg előbb Mosolyka – Majd helyett MOST c. filmjét

Már nem kell sokat várni Mosolyka, vagyis Hozleiter Fanny író, blogger és motivációs előadó következő alkotására. A hamarosan látható Majd helyett MOST – A pillanat értéke című film elkészítését a Thuasne Hungary Kft. is szponzorálta, valamint a sajtótájékoztatón is részt vettünk.

Mit sportoljunk visszérproblémák esetén?

A seprűvénás vagy visszeres lábak nem adnak okot a mozgás elsumákolására, tunyaság esetén ugyanis akár súlyosbodhat is a probléma. Mivel sem a folyamatos állás, sem az egy helyben ülés nem tesz jót a vénáknak, ne vond meg lábaidtól a napi szintű mozgást, mert ezzel még inkább ronthatsz a helyzeten.

Dopping helyett alvás

Nem szabad alábecsülni a pihentető alvás sportteljesítményre gyakorolt hatását. Nem feltétlenül az ér el jobb eredményeket, aki túlzásba viszi az edzést, sokszor az alvásidő rovására.  A megfelelő fizikai kondíció, táplálkozás és folyadékbevitel mellett az elegendő és jó minőségű alvás a siker kulcsa is lehet.

Visszatérés a pályára sérülés után

A kézilabda igen intenzív tempójú sportág, amelyben gyakoriak az ütközések, hirtelen sprintek, gyors irányváltások, kiegészülve kihívást jelentő technikai és koordinációs elemekkel, úgymint dobás, fogás, passzolás és cselezés. Ezek együttesen fokozott sérülés veszélyét hordozzák magukban.

Cikkek

Decemberi Facebook nyereményjáték

Amennyiben részt vesz a Thuasne Hungary kft. decemberi facebook nyereményjátékában, kérjük olvassa el az alábbiakban a játék részvételi- és játékszabályzatát!

 

Téli akció Sport rögzítőkre

2023-11-30

Sport rögzítő termékcsalád akciójával készültünk nektek, mely keretein belül 15.000 Ft feletti sport rögzítő vásárlása esetén 10% kedvezményt vonunk le a vásárlás végösszegéből. Ezt kuponkód használatával beválthatjátok az online webáruházunkban. (A kedvezmény csak a teljes árú termékekre váltható be.)

elonezet

Ismerd meg a Mobiderm Intimate melltartót

2023-09-21

Tudj meg többet a nyiroködémáról és ismerd meg részletesebben a Mobiderm Intimate melltartót.

elonezet

Mobiderm Intimate rövidnadrág előnyei

2023-09-21

Tudj meg mégtöbbet a Mobiderm Intimate rövidnadrág előnyeiről.

elonezet

Mit kell tudni a hátfájásról?

2023-09-12

A gerinc egy összetett ízület, amely csigolyákból, porckorongokból, izmokból, inakból, porcokból, szalagokból és idegekből áll. A test sokat vár el a háttól: a testtartás megtartását, a mozgások végrehajtását, a gerincvelő védelmét. A «homo erectus» megtanult egyenesen állni, a «homo sapiens» hátfájással fizette meg az árát, ami még ma is kínoz minket. A hátfájás az „évszázad fájdalma”, ahogyan azt a 20. században gyakran leírták, de még az új évezredben is fennáll a probléma.

elonezet

Őszi Venoflex akció

2023-08-31

Venoflex termékcsalád akciójával készültünk nektek, mely keretein belül 25.000 Ft feletti harisnya, combfix vagy zokni vásárlása esetén 20% kedvezményt vonunk le a vásárlás végösszegéből. Ezt kuponkód használatával beválthatjátok az online webáruházunkban. (A kedvezmény csak a teljes árú termékekre váltható be.)

elonezet

A boka sérülései

2023-08-17

A bokaficam gyakori sérülés: Franciaországban naponta körülbelül 6000 bokasérülés történik. Bár a ficam a leggyakoribb sérülés ebben az ízületben, a bokát is érinthetik a törések és gyulladások, különösen az Achilles-ín esetében. Ritkább esetekben ízületi gyulladás is kialakulhat.

elonezet

A láb

2023-09-13

A lábat gyalogláshoz és felálláshoz használják. Következésképpen jelentős terhelés alatt áll, és hajlamos lehet deformációkra, ízületi károsodásokra és fájdalmas, alkalmatlan gyulladásra.

elonezet

Mi az osteoarthritis?

2023-10-02

Az osteoarthritis olyan betegség, amely kezdetben az ízületi porcot érinti, majd átterjed az egész ízületre. Az életkor előrehaladtával a porc fokozatosan veszít vízmegtartó képességéből, rugalmasságából, és elvékonyodik. Ha túlzott nyomást gyakorlunk erre a legyengült porcra, az sérüléshez vezet.

elonezet

Sport rögzítők akció

2023-07-31

A Sport rögzítőink termékcsaládjának akciójával készültünk nektek, mely keretein belül 15.000 Ft feletti vásárlás esetén 15% kedvezményt vonunk le a vásárlás végösszegéből. Ezt kuponkód használatával beválthatjátok online webáruházunkban. (A kedvezmény csak a teljes árú termékekre váltható be.)

elonezet

Új! Ligacast Ice bokasín

2023-03-28

Megjelent legújabb termékünk, a Ligacast Ice bokarögzítő. Sokban hasonlít a termékcsaládon belüli tagjaira, viszont ez a termék a krioterápiát alkalmazva gyógyítja a sérült bokát.

elonezet

Venoflex harisnyák, zoknik, combfixek akció

2023-03-24

Venoflex termékcsalád akciójával készültünk nektek, mely keretein belül 3 harisnya, combfix vagy zokni vásárlása esetén 10% kedvezményt vonunk le a vásárlás végösszegéből. Ezt kuponkód használatával beválthatjátok üzleteinkben és az online webáruházunkban is. (A kedvezmény csak a teljes árú termékekre váltható be.)

 

elonezet

Venoflex születésnap

2023-01-11

Vásárolj minimum 3 db Venoflex kompressziós harisnyát, combfixet vagy zoknit üzleteinkben vagy webáruházunkban és jóváírunk 15% kedvezményt a termékek árából! Az akcióban való részvételhez, vásárláskor használd a lenti kupon kódot.

elonezet

Várandósság

2022-03-08

Minden második várandós nő panaszkodik a hát alsó részén és a medencénél érzett fájdalomra. Ezek a „derék-medencetáji” fájdalmak a terhesség miatti fiziológiai változásokkal függenek össze. Enyhék, de zavarják a mindennapi tevékenységeket és a pihenést. Ezek az egyénenként eltérő intenzitású fájdalmak álló helyzetben, erőkifejtés hatására, járás közben és a törzs elfordításakor erősödhetnek.

elonezet

Nehéz-láb érzés, visszér

2022-03-08

A  krónikus vénás megbetegedés kezdeti tünete, a nehézláb-érzés csökkenthető egészséges életvitellel és helyes hozzáállással, például fizikai aktivitással és a lábak felpolcolásával. A nehézláb-érzéshez társulhat a láb enyhe megdagadása a nap végére, fáradékonyság, a vénák vonalán jelentkező nyilallás, viszketés, zsibbadás és görcs. 

elonezet

Nyiroködéma kezelés

2022-03-08

A nyiroködéma a nyirokrendszer nem megfelelő működésével összefüggő betegség, mely akadályozza vagy lassítja a nyirokkeringést. A bőr alatti kötőszövetekben felgyűlt nyirok e rendellenes működés miatt a test érintett részének megduzzadását okozza. A nyiroködéma elsősorban a végtagokat (a karokat és a lábakat) érinti, de előfordulhat más testtájakon, például a nyakon vagy a nemi szerveken is.

elonezet

Valentin napi kedvezmény

2023-02-01

Készülj fel az év legromantikusabb hónapjára! Valentin nap alkalmából most 14% kedvezménnyel vásárolhatsz kompressziós harisnyákat, combfixeket és zoknikat üzleteinkben valamint webáruházunkban.

elonezet

Hogyan mérjük le helyesen a rögzítő méretét?

2021-11-18

Lehet, hogy nagyon egyszerűnek hangzik, de a megfelelő rögzítőméret kiválasztása nehezebb lehet, mint azt gondolta volna. A megfelelő méretű rögzítő azonban elengedhetetlen mind a rögzítő működéséhez, mind a viselési kényelemhez. Ha a rögzítő túl laza, akkor nem nyújt optimális támaszt, és a rögzítő megereszkedhet.

elonezet

Hogyan segít a bokarögzítő?

2021-11-18

Az összes sérülés 15%-át kitevő bokasérülések minden évben komoly egészségügyi problémát jelentenek a sportolók körében. Gyógytornász is gyakran vesz részt a bokasérülések kezelésében. A leggyakoribb ok az elesés vagy a megbotlás, azaz gyakran egy váratlan pillanatban, figyelmetlenségből következik be.

elonezet

Hogyan csökkenti a rögzítő a fájdalmat?

2023-03-10

A rögzítők sokfélék lehetnek. Egyes rögzítők enyhe kompressziót fejtenek ki, míg más rögzítők az egész ízületet rögzítik. A rögzítők működésük szerint öt típusra oszthatók: kompressziós rögzítők, támasztó rögzítők, stabilizáló rögzítők, korrekciós rögzítők és merevítők.

elonezet

Miért viseljünk kompressziós sportruházatot?

2021-08-31

Egy sportoló testén alkalmazva a fokozatosan csökkenő kompresszió korlátozza a görcsök kialakulását az intenzív edzések során, és optimalizálja az izomzat regenerálódását a pihenő szakaszban.

elonezet

A derékrögzítő tudja enyhíteni a derékfájást?

2021-04-20

Évente több mint 2 millió derékfájós ember fordul orvoshoz. A derékfájás a leggyakoribb mozgáspanasz, amivel a gyógytornászok találkoznak. A nem specifikus derékfájást lumbágónak is nevezik. A derékfájás miatt kivett betegállomány igen jelentős. Ebben a cikkben ezért foglalkozunk azzal a kérdéssel: „A derékrögzítő tudja enyhíteni a derékfájást?”.

elonezet

Covid-19 járvány és kompressziós ruházat

2020-04-29

A Covid-19 vírus terjedése és a bevezetett óvintézkedések arra késztetik a betegeket, hogy néhány kérdést tegyenek fel maguknak a kompressziós ruházatuk viselésével kapcsolatban. A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) számos ajánlást adott ki a háztartási fehérneműk és ruházat fertőtlenítésére vonatkozóan.

elonezet

Síelés rögzítővel vagy anélkül?

2020-02-13

A megfelelő rögzítés különösen sérülés után, a frissen gyógyult ízület számára jelent megerősítést, védelmet és stabiliást, korlátozva annak oldalirányú és forgó mozgását. Ezek a mozgások a leggyakoribb okai a térd sérüléseinek. A pántos térdrögzítők jelentősen lecsökkentik ezek veszélyeit.

elonezet

Adventi túra

2019-12-05

Az adventi készülődés időszaka alatt a karácsonyi falvakká alakult városközpontokat gesztenye, kürtőskalács és forralt bor illata lengi körül hívogatóan, felfedezésre várva. Ilyenkor érdemes halmozni a karácsonyi élvezeteket; akár egymás után is ellátogathatsz az egyébként is gyönyörű, de az adventi időszak alatt még pompásabb városokba.

elonezet

Feladnád? Nézd meg előbb Mosolyka – Majd helyett MOST c. filmjét

2019-11-08

Már nem kell sokat várni Mosolyka, vagyis Hozleiter Fanny író, blogger és motivációs előadó következő alkotására. A hamarosan látható Majd helyett MOST – A pillanat értéke című film elkészítését a Thuasne Hungary Kft. is szponzorálta, valamint a sajtótájékoztatón is részt vettünk.

elonezet

Mit sportoljunk visszérproblémák esetén?

2019-08-23

A seprűvénás vagy visszeres lábak nem adnak okot a mozgás elsumákolására, tunyaság esetén ugyanis akár súlyosbodhat is a probléma. Mivel sem a folyamatos állás, sem az egy helyben ülés nem tesz jót a vénáknak, ne vond meg lábaidtól a napi szintű mozgást, mert ezzel még inkább ronthatsz a helyzeten.

elonezet

Dopping helyett alvás

2019-05-29

Nem szabad alábecsülni a pihentető alvás sportteljesítményre gyakorolt hatását. Nem feltétlenül az ér el jobb eredményeket, aki túlzásba viszi az edzést, sokszor az alvásidő rovására.  A megfelelő fizikai kondíció, táplálkozás és folyadékbevitel mellett az elegendő és jó minőségű alvás a siker kulcsa is lehet.

elonezet

Túlterheléses sérülések fiatal sportolóknál

2019-05-08

Az ilyen típusú sérülések fokozatosan alakulnak ki, amikor egy adott sportmozgás olyan gyakran ismétlődik, hogy a testrészeknek nincs elég idejük az edzések közötti regenerációra.

elonezet

Falra tudnál mászni? – Falmászás teremben

2019-03-26

A sziklamászásnak kiváló alternatívája a teremben (néhány helyen szabadban is) űzhető verziója, a műfalon történő mászás, amely lehet hobby és versenysport is. Az utóbbi évtizedekben alakult sportággá és a 2020-as tokiói olimpián már versenyszámként is szerepel majd.

elonezet

Mit tehetsz a talpi bőnye gyulladás ellen?

2019-03-21

A feszülést majd fájdalmat okozhatja sportolás, járás közbeni túlzott terhelés, de akár egy rossz mozdulat is. Sportolók, intenzív mozgást végzők, különösen a futók jobban ki vannak téve a sérülés veszélyének (a futók sérüléseinek kb. 10%-át teszi ki a talpi bőnye gyulladás).

elonezet

Kompressziós harisnya teszt - termékeinkről mondták

2019-02-20

Egy idő után kénytelen voltam belátni, hogy visszafordítani a folyamatot sajnos már nem lehet.  Az én esetemben az örökletes és az életmódbeli tényezők sem állnak az oldalamon. Amennyire tudok, egészségesen élek, viszont sokat ront a helyzeten, hogy leginkább állómunkát végzek.

elonezet

A katschbergeni sípályától a traumatológiáig

2019-02-06

Három éve Ausztriában, Katschbergen síeltünk barátokkal, amikor a balesetem történt. 15 éve tanultam meg síelni és mivel minden télen jártunk, ekkorra már haladó szinten álltam. Viszont ez alkalommal sajnos már az első nap délutánján sikerült igen szerencsétlenül járnom.

elonezet

Síelési tippek haladóknak

2019-01-22

Ha a síelés szerelmesei közé tartozol és rendszeresen töltöd a szabadidődet a lejtőkön, tisztában vagy vele, hogy mindig tovább lehet és kell is fejleszteni a képességeket, ahhoz hogy kihozd magadból a maximumot miközben fesztelenül élvezed a lesiklás örömét.

elonezet

Bokaficam a jégpályán - Bea beszámolója

2019-01-08

Jó pár évvel ezelőtt történt elég komoly bokarándulásom hatása sajnos máig érezhető. Jégkorcsolyázás közben történt a sérülésem, egy kisebb ütközés elkerülése végett rosszul mozdultam és ráestem a bokámra. Rögtön éles fájdalom hasított bele és csak segítséggel voltam képes eljutni a jégpálya orvosi ügyeletéhez.

elonezet

Irány a jégpálya! Tanácsok és játékötletek

2018-12-12

Ha már kezd egyhangúvá válni a jégkorcsolyázás, dobd fel néhány játékötlettel! Főleg a gyerekek fogják élvezni, de családosan, baráti társasággal korcsolyázva is játszhatók ezek az egyszerű játékok, amelyekhez nem kell sok előképzettség és gyorsan bele lehet jönni.

elonezet

9 tipp a hideg végtagok felmelegítésére

2018-11-27

A hideg időjárás beköszöntével sokan kénytelenek szembesülni végtagjaik extrém lehűlésével. A következő praktikákat ajánljuk, hogy végtagjaid hőmérséklete ne a béka hátsó fertályáéhoz hasonlítson!

elonezet

Téli regenerálódás hidroterápiával

2018-11-26

Termálfürdő, gyógyfürdő, wellness, vízterápia… már e szavak hallatán is kellemes érzés fog el bennünket, hiszen kit ne derítene fel testileg-lelkileg egy wellness hétvége, de akár a termálfürdőben töltött egyetlen nap is. A hétköznapok hajszája után jólesik kilépni a mókuskerékből átadva magunkat a teljes ellazulásnak.

elonezet

A jóga veszélyei

2018-10-30

A jóga az egyik legdivatosabb sport mostanában, mindenki ezt ajánlja és esküsznek rá, hogy csodákat tesz. Tény, hogy remekül erősíti a mély izmokat, hajlékonyabbá tesz és az egyensúlyérzék fejlesztésében is segít. Mégis sok ember megsérül e sport gyakorlása közben. Van néhány tippünk azok számára, akik szeretnének belevágni ebbe a sportba, de nem biztosak benne hogyan.

elonezet

Visszatérés a pályára sérülés után

2018-10-17

A kézilabda igen intenzív tempójú sportág, amelyben gyakoriak az ütközések, hirtelen sprintek, gyors irányváltások, kiegészülve kihívást jelentő technikai és koordinációs elemekkel, úgymint dobás, fogás, passzolás és cselezés. Ezek együttesen fokozott sérülés veszélyét hordozzák magukban.

elonezet

Tippek az ínhüvelygyulladás tüneteinek csökkentésére

2018-10-04

Ha ezeket a tüneteket észleled, nagy valószínűséggel ínhüvelygyulladásod van: nem annyira éles és intenzív, inkább tompa és passzív  fájdalom a csukló, kézfej és a hüvelykujj tájékán, ami akár az alkarra is kiterjedhet, csuklófeszülés, merevség, különösen a reggeli ébredés után...

elonezet

Mosolyka véleménye a LombaStab derékrögzítőről

2021-02-04

Biztos ismerős az az érzés, mikor kibújtok egy pár kényelmetlen cipőből a nap végén végre. Azt a megkönnyebbülést! El tudjátok képzelni ugyanezt a mennyei érzést, mikor én "belebújok" ebbe a fűzőbe?

elonezet

Praktikus tanácsok derékfájósoknak

2018-09-20

A derék fájdalom rengeteg embert érint, legyen az a munka körülményeink következménye, mozgáshiány, vagy izomrándulás. Mikor forduljunk orvoshoz és mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?

elonezet

Petra tapasztalatai a térdkalács ficamról

2018-09-12

A sok évvel ezelőtt történt térdkalács ficamom óta megmaradt a térdem ropogása és kattogása is. Sokszor ingatagnak érzem a térdem rögzítő nélkül, de eddig még egyik sem nyújtott megfelelő tartást a térdemnek. A Thuasne Patella Reliever-e rengeteget segített, hogy megerősítsem a lábizomzatomat és hogy újra merjem terhelni a sérült lábamat is.

elonezet

Térdkalács ficam és amit tudni kell róla

2018-09-05

A térdkalács ficam egy nagyon gyakori sérülés, mely bár legtöbbször sportolók körében fordul elő, mégis bárkivel megtörténhet, hiszen a bekövetkezéséhez elegendő egyetlen rossz mozdulat. De mi is ez pontosan? És mi segíthet a rehabilitációban?

elonezet

Óvd gyermeked gerincét!

2018-08-28

A nem megfelelő testtartás gyermekkorban nem csak esztétikai probléma, hanem egyenes út a gerincferdüléshez. A gerincferdülés megelőzésében különböző ülőpárnák, vagy tartásjavító eszközök segíthetnek.

elonezet

Iskolakezdés és sport tevékenység kiválasztása

2020-08-25

A jó edző kiválasztása nem csak a fizikai, hanem a lelki sérülésektől is megóvhatja a gyerekeket, ugyanis például nem mindegy, hogy az edző hogyan kommunikál egy elvesztett meccs után, és hogy ezt gyermekünk hogyan éli meg.

elonezet

Így viselj stílusosan kompressziós harisnyát!

2018-08-14

A kompressziós harisnyák és zoknik talán nem a legelső ruhadarabok, amik eszünkbe jutnak, amikor a kedvenc nyári szettünk darabjaira gondolunk. Ugyanis sokan azt gondolják, hogy a „gyógyzoknikat” nem lehet divatosan viselni.

elonezet

Reggel vagy este fussak?

2018-08-07

Napközben a 40 fokban nem a legszerencsésebb a futópályán róni a köröket, de a nagy kérdés még mindig fenn áll, hogy mikor fussunk reggel, vagy este. Összeszedtük mindkét opció pozitívumait és negatívumait, plusz néhány jótanácsot ami segíthet a jobb teljesítményben és hogy jobb kedvel indulj neki a futásnak.

elonezet

Repülés visszeres lábbal

2018-07-25

Amikor külföldre megyünk általában a repülővel való utazás a leggyorsabb és legkényelmesebb választás. Ha a választott úti cél, hosszú utazást igényel érdemes átgondolnunk, hogy az egészségünk megőrzése érdekében milyen előkészületeket kell tennünk.

elonezet

8 program, amit ne hagyj ki idén nyáron

2018-07-16

Ha az elmúlt évek alatt meguntad a strandon való fekvést, napozást és idén nyáron kipróbálnál valami újat és izgalmasat, amiről a nyaralás végén szívesen mesélsz majd a barátaidnak, akkor ez a cikk neked szól. Ugyanis összegyűjtöttünk pár külföldi és belföldi programot, amit érdemes lehet kipróbálnod.

elonezet

Fizikai munka 40 fokban: így éld túl a hőséget!

2018-07-02

A vendéglátósok, a gyári munkások és a termőföldeken dolgozók teljesen máshogy élik meg a nyári 40 fokokat, mint többségünk. Sajnos sokaknak a nagy meleg mellett, különböző egészségügyi problémákkal is meg kell küzdeniük. Összegyűjtöttük a fő gondokat és a praktikákat, amiket ők bevetnek ilyen esetben.

elonezet

Hová utazzunk idén nyáron?

2018-06-25

Lassan itt a nyári szabadságok és a nyaralások ideje. Ha még nem döntötted volna el, mivel szeretnéd tölteni azt az 1-2 hetet, amit a munkahelyedről távol lehetsz, még mindig sok last minute utazásra lehet lecsapni. Akárhová megyünk, mindenhol érdemes beiktatni valamilyen mozgást, akár csak egy kis sétát vagy úszást.

elonezet

Foci nyáron is!

2018-06-12

A különböző csapatsportok nagy népszerűségnek örvendenek nyáron. A legnépszerűbb csapatsport talán a foci, amit rengetegen élveznek akár csak nézőként vagy játékosként. Ezen a nyáron mindkettőre van lehetőségünk, hiszen a 2018-as FIFA labdarugó-világbajnokság ad alkalmat bőven a futball szerelmeseinek a meccsnézésre.

elonezet

Kerékpáros túraútvonalak Magyarországon

2018-06-12

Az aktív pihenés szerelmeseinek már biztosan nem újdonság a kerékpártúra gondolata, de akinek esetleg még nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy csak nem tudja merre induljon, összegyűjtöttük a legjobb magyarországi kerékpáros túraútvonalakat és egy pár jó tanácsot az induláshoz.

elonezet

Így kerülhetők el a kerékpáros sérülések!

2018-05-25

Senki sem szereti, ha egy sérülés miatt hanyagolni kényszerül kedvenc sportját. Akár egy esés, túledzés vagy egy rossz méretű kerékpár kiválasztása eredményeként a sérülések részei a kerékpár sportnak.

elonezet

Gyakori síbalesetek

2018-02-23

Annak ellenére, hogy sok ember teljesen felhőtlenül élvezheti a vakációját, sajnos számolnunk kell azzal is, hogy a téli sportokat űzők sokkal nagyobb veszélynek teszik ki magukat a tengerparton nyaralókkal ellentétben. A leggyakoribb sérülések a fejet, térdet, vállat, gerincet és hüvelykujjat érintik.

elonezet

Így kerülhetők el a síbalesetek!

2018-02-22

A nagy sérüléssel járó síbalesetek kockázata jelentősen csökkenthető megfelelő felkészüléssel és tudatos jelenléttel. A teljesség igénye nélkül íme azok a lényeges tényezők és szabályok, melyek betartásával hozzájárulhatunk testi épségünk megőrzéséhez.

elonezet

A világ legjobb sípályái

2018-01-24

Magyarországon több mint 500 000 ember (a népesség 5%-a) űzi ezt a fajta téli sportot, mely nem tűnik kevésnek, ám a növekvő tendencia ellenére a nyugati országokhoz képest alul maradunk még. Összehasonlításképpen Szlovákiában és Németországban 18%, Andorrában, Csehországban, Izlandon és Svédországban 20%, Finnországban 24%, Norvégiában 25%, Ausztriában 36%, Svájcban pedig 37% a síelők aránya.

elonezet

A futók leggyakoribb sérülései 6. rész: iliotibiális szalag szindróma

2022-03-23

A vastag kötőszövetes szalag gyulladását nevezzük iliotibiális (ITB) szindrómának, mely az IT szalag és a combcsont (femur epicondylus) dörzsölődésének eredményeként alakul ki. Tipikus panasz az éles, égető fájdalom a térd lateralis oldalán, mely a futás folyamán erősödhet.

elonezet

A futók leggyakoribb sérülései 5. rész: talpi bőnye gyulladás

2017-12-06

A talpi bőnye egy rostos kötőszövet, mely a talpon, a sarok és a lábujjak között húzódik és futáskor energiát vezet át. Nagyobb valószínűséggel alakul ki talpi bőnye gyulladás magas lábboltozattal vagy lábboltozat süllyedéssel rendelkezőknél és izomlazaság vagy kötött izom esetében.

elonezet

A futók leggyakoribb sérülései 4. rész: Sípcsont körüli fájdalom

2017-11-29

Medialis tibialis stressz szindrómaként is ismert, melyet a lábszár elülső és a sípcsont mögötti izmok sérülése, illetve az elülső részén lévő inak gyulladása eredményez. Tünetei: szúró fájdalom egyik vagy mindkét lábszár sípcsontjában. A fájdalom különösen edzés után jelentkezik, ugró, gyorsító mozdulatoknál felerősödve. Duzzanat is előfordulhat.

elonezet

A futók leggyakoribb sérülései 3. rész: Futótérd szindróma

2017-11-29

Patellofemorális stressz-szindróma néven is ismert.  Olyan mozgás beszűkülést okozó elváltozás, mely során a térdízület mozgásakor a térdkalács erőteljesen a combcsont végéhez dörzsölődik. A futótérd szindróma idővel porcleváláshoz vezethet.

elonezet

A futók leggyakoribb sérülései 2. rész: Bokaficam

2018-01-18

A boka rándulása a leggyakoribb akut sérülés, mely a futókat sújtja. Traumás sérülés mely, a láb befelé fordulásakor következik be. A boka ezirányú mozdulata a külső oldali szalagokat arra kényszeríti, hogy az egészséges mozgásterületen túl nyújtsanak, mely a szalagok megnyúlását, vagy elszakadását eredményezi.

elonezet

A futók leggyakoribb sérülései 1. rész: Achilles-ín gyulladása

2017-11-29

A futók sérüléseit legtöbbször túlterhelés okozza, mely ismételt terhelés hatására jön létre. A gyakori okok közé tartozik a drasztikus változás az edzés mennyiségében, biomechanikai hiányosságok, nem megfelelő cipőben való futás stb.

elonezet

A bokaficam súlyossági fokai

2022-03-08

A boka sérülései rendkívül gyakoriak, és a bokaficam (a bokaszalagok sérülése) az egyik legsűrűbben előforduló mozgásszervi sérülés. A bokát érintő egyéb sérülések közé tartozik a csonttörés, az izmok szakadása és az ín túlzott igénybevétele.

elonezet

Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Az med-pont.hu weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról.
 

Használt sütik:

  • Munkamenet (session) sütik
  • Használatot elősegítő sütik az Ön által megadott adatok megőrzéséhez, űrlapok kitöltésének elősegítéséhez, biztonságos belépéshez stb.
  • Csökkentett funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása mellett, ezen sütik a weboldal használatáról részletesebb, elemzési célú információszerzést tesznek lehetővé, így segítenek weboldalunk ügyfélfókuszú továbbfejlesztésében.
 

Használt sütik:

  • Alap működést biztosító sütik
  • Teljes funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása, és a felhasználást javító sütik mellett, ezen sütik a weboldal felhasználói szintű viselkedési adatainak gyűjtésével segítenek, hogy látogatóink számára releváns ajánlatokat kínáljunk.
 

Használt sütik:

  • Alap működést biztosító sütik
  • Google Ads
  • Teljes funkcionalitású Google Analytics
  • Facebook