Thuasne Hungary

Keresés

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemények

4.5⭐ 128 vélemény alapján
Olvassa el a legnépszerűbb átvevő helyünkre (Thuasne Med-Pont Allee üzletünkre) érkezett legjobb és leghasznosabb szöveges értékeléseket! Az összes értékelést alább az „Összes értékelés” gombra kattintva tudja megtekinteni. Az értékeléseket és véleményeket a Google (Térkép) fogadja, összesíti és tárolja

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Többször vásároltam itt különböző termékeket. Igaz a bolt most másik helyen található, de a kiszolgálás változatlanul kiváló. A szőke hölgy nagy szakértelemmel segített. Elmondta a kiválasztott termék tulajdonságait, előnyeit. Ilyenkor eszembe jut, hogy a mai világban milyen ritka, aki a munkáját ilyen odaadással és nagy hozzáértéssel végzi. Jó érzés ilyen helyen vásárolni.
Ildikó 2023.08.08 — 11 hónapja
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Mérhetetlen kedves, segítőkész, hozzáértő volt a hölgy, aki segített az adott termékkel kapcsolatos kérdésekben. Kiemelten hálás vagyok, mert a neten ezeket az információkat nem lehetett megtalálni.
Klára Tóth 2024.04.27 — 2 hónapja
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Online rendeltem nagyon egyszerű használni a webáruházat 48 órán belül kézhez kaptam a kiválasztott terméket.
Tibor Bakos 2024.07.09 — az elmúlt héten
Összes értékelés...

Nyiroködéma-kezelés

2020-04-29

A nyirokrendszerről

A nyirokrendszer szállítja el a szövetekben felhalmozódott valamennyi anyagot. A nyirokrendszer által elszállított anyagok a következők: fehérjék, víz, sejtek és zsír. Ezek az úgynevezett "limfoid" anyagok. A vérrendszerrel ellentétben a nyirokrendszer fél-keringési rendszer, ami a kulcscsont tájékán csatlakozik be a vérkeringésbe. Mindkét vérrendszer fontos tisztítási munkát végez a szervezetünkben. Például azok a tápanyagok, amik a vérkeringés kapilláris hálózatából kiszivárogtak, a nyirokfolyadékba kerülnek. A sejtek elnyelik, amire szükségük van, de a folyadék egy része a sejtek közötti űrben marad (sejtközötti szövetekben) és nem tudják a kapillárisok felvenni őket. Ezek, többek között, a fehérje molekulák, az immunsejtek és a zsír. Ha ezek mind itt maradnának, a sejtközötti szövet felszaporodna. Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, apró szelepek, a kezdeti nyirokerek nyílnak meg, amikor a szövetben magasabbá válik a nyomás, mint a nyirokrendszerben, és elnyelik a szövetekből a nyirokfolyadékot. A kis erek folyamatosan egyesülnek és egyre nagyobb nyirokerekké válnak, lymphangiomákká vagy nyirokközpontokká, melyek aktívan továbbítják a nyirokfolyadékot. Ez egy csappantyúrendszer segítségével történik, melyet tovább segít az izompumpa és az artériás pulzushullám. A nyirokerek percenként csak pár ütéssel működnek. A közbülső nyirokcsomók szűrőként viselkednek: tisztítják és méregtelenítik a vért, ártalmatlanítják a baktériumokat és a többi idegen anyagot, ezáltal a nyirokrendszer arra is szolgál, hogy kivédje a fertőzéseket. A vénás szögletnél a megtisztult nyirokfolyadék újra csatlakozik a vérkeringéshez. A mellkas felső részén a nagy nyirokerek befolynak a vénás rendszerbe. A nyirokrendszer hemodinamikai keringése és a vérkeringés ily módon remek csapatmunkában működnek együtt.

Egy jó csapatban mindig össze kell dolgozni, ez a nyirokrendszerre is vonatkozik. A nyirokrendszer sérülése esetén fehérje és szövetfolyadék marad a szövetekben, a szövetek megduzzadnak, mert az anyagok elszállítása nem működik hatékonyan. Ezt a visszamaradt nyirokfolyadék által okozott szövetduzzanatot nevezzük nyiroködémának.

Nyiroködéma

Több ezer ember szenved a nyirokrendszer károsodásától vagy sérülésétől. Az okok sokrétűek lehetnek: genetikai hajlam, baleset vagy műtétek is kiválthatják az ödémát. Például sok betegnél magas az ödéma kialakulásának kockázata a kar vagy a mellkas tájékán mellműtétet követően. Megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos nyiroködémát:

 

Elsődleges nyiroködéma: ez veleszületett, a korlátozott teljesítmény oka magában a nyirokrendszerben rejlik. Például hiányozhatnak a nyirokkapillárisok, ami kismértékű nyirokfolyadék képződéshez vezet. Az is előfordulhat azonban, hogy kevés a nyirokerek száma, vagy túl szűkek a nyirokerek. Ebben az esetben a rendszer teljesítménye túlzottan lecsökken a keletkező folyadék hatékony továbbszállításához.

 

Másodlagos (szerzett) nyiroködéma: A nyirokrendszer eleinte jól működött, azonban valamilyen külső hatás következtében (például baleset vagy műtét) megsérül a rendszer. A másodlagos nyiroködéma igen gyakori oka a nyirokcsomó eltávolítás. Személyes hajlamtól függően a szervezet kompenzálja az elveszett funkciót vagy úgy, hogy a meglévő válik hatékonyabbá vagy átvezetések alakulnak ki más nyirokerek vagy vénák felé. Nagyon gyakran a nyiroködéma évekkel a külső behatás után alakul ki, mivel a rendszer egy idő után már nem tud megbirkózni a túlzott megterheléssel.

A nyiroködéma stádiumai:

A nyiroködémának négy stádiumát különböztetjük meg:

 

0. stádium (látens stádium) A nyirokrendszer károsodott, de ödéma még nem tapasztalható.
1. stádium (visszafordítható stádium) A test érintett részén ödéma alakul ki. A duzzanat még lágy, az ujjbenyomatot tartja. Pihenésre, felpolcolásra az érintett testrészről, leginkább a karról és a lábról, visszahúzódik az ödéma.
2. stádium (spontán visszafordíthatatlan stádium) A felgyülemlés már nem fordítható vissza az érintett testrész felpolcolásával. Az ödéma megkeményedett. Ez a túlzott kötőszövetképződés miatt van. Ezt nevezzük szaknyelven fibrózisnak.
3. stádium (elephantiasis) A duzzanat mértéke óriási, gyakran az érintett testrész úgy megdagad, hogy anatómiája felismerhetetlenné válik. A bőr megkeményedett, gyakoriak a mély, nehezen gyógyuló sebek. A mozgás is erősen korlátozottá válik.

Nyirokterápia

Minél előbb megkezdődik a nyiroködéma terápiája, annál nagyobb eséllyel előzhetjük meg a betegség előrehaladását, javíthatunk az állapoton és térhetünk vissza egy alacsonyabb súlyossági fokhoz. Amennyiben a kezelés az 1. stádiumban megkezdődik, gyakran nagy eséllyel lehet a betegséget visszafordítani a látens stádiumba (0. stádium).

Tippek az ödémával való zavartalan mindennapi együttéléshez:

 • Viseljen kényelmes ruházatot, mely nem szorítja el (pld. gumiszalag nélküli zoknit, kellően széles pántú melltartót stb.). A hegyes orrú és magas sarkú cipőt is mellőzni kell. Ugyanez vonatkozik az érintett kézen hordott szűk gyűrűkre és karórára is.
 • Figyeljen a kiegyensúlyozott étrendre.
 • Válasszon "kíméletes" sportokat: a túrázás, az úszás, a gyaloglás, a vízben futás vagy hasonló Divatos vízben történő mozgások mind támogató mozgásformák, és növelik az életörömöt.
 • Táplálja bőrét rendszeresen nem irritáló és gyorsan felszívódó hidratáló termékekkel.
 • A szabadban tartózkodjon inkább a hűvösebb, árnyékosabb helyeken.
 • A vérnyomásmérést és a vérvételt a lehetőségekhez képest mindig az egészséges testrészen végeztesse.
 • Védekezzen a sérülések ellen, például kertészkedés vagy mosogatás közben, védőkesztyű használatával.
 • Kerülje a túlzott fizikai vagy pszichés megterhelést.
 • Védekezzen a rovarcsípések ellen!

LYMPHATREX® TERMÉKEK

A LYMPHATREX® A Thuasne által kifejlesztett Lymphatrex síkkötött egyedi méretre készülő kompressziós öltözetek.
 


 

Termékek   Standard tartozékok Opciók
Mellény 1 rögzítés hátul vagy elöl kosár/protézistartó zseb/Sylontex
Kabát 1 rögzítés hátul vagy elöl, különböző ujjhosszak kosár/protézistartó zseb/Sylontex
Kesztyű

ujjatlan vagy nyitott/zárt ujjakkal, választható mandzsetta hosszal

rögzítés, karharisnyával kombinálható
Karharisnya   különböző hosszúságban rögzítés, öntapadó csík, melltartópánt, válltok, anatómiai könyökhajlat, ferde vég
Lábtyű nyitott, zárt: lábujjakkal zoknival, harisnyával kombinálható
Zokni nyitott, zárt: lábujjakkal, A-D Y-sarok, ferde vég, nadrággal kombinálható
Combfix

különböző hossz (A-F, A-G), lábfejjel: nyitott vagy zárt orral

anatómiai térdhajlat, Y-sarok, ferde vég, nadrággal kombinálható
Nadrág

különböző hossz, nyitott vagy zárt ágyéki rész, lábfejjel: nyitott vagy zárt orral

anatómiai térdhajlat, Y-sarok, ferde vég


Termékjellemzők:

 • A LYMPHATREX® kompressziós öltözet kombinálja az optimális orvosi ellátást a kényelmes viselettel.
 • A betegnél semmilyen allergiás reakciót nem vált ki, és a válogatott alapanyagoknak köszönhetően bőrbarát.
 • Kézzel mosható finom mosószerrel 40 ° C-on.

Indikáció:

 • nyiroködéma
 • lipödéma
 • lipo -, nyiroködéma -, phlebo -, és nyiroködéma
 • immobilitás következtében megjelenő pangás (poszttrombotikus szindróma), a végtag teljes vagy részleges parézise

Kontraindikáció:

 • előrehaladott perifériás artériás érszűkületi betegség
 • dekompenzált szívelégtelenség
 • szívelégtelenség következtében fellépett kardiogén ödéma
 • szívinfarktus
 • tüdőödéma

További (relatív) ellenjavallatok:

 • váladékozó dermatózis
 • szenzibilitási zavarok
 • előrehaladott perifériás neuropátia
 • primer krónikus polyarthritis
   

Rendelés menete

Ha a nagy.ildiko@thuasne.hu e-mail címre elküldi az ödémás testrészről készült fotóit, amin látható az ödéma kiterjedése a testrészeken + a zárójelentés másolatát, javaslatot és árajánlatot tudunk adni a szükséges termék(ek)re.

Ha az árajánlatot és rendelési feltételeinket elfogadta, megrendelheti a terméket. A termék megrendelésére, a méretvételre saját érdekében a végtag kiürített állapotában kell sort keríteni, a csökkentő terápia vége előtt kb. 3 nappal. Ehhez időpontot kell egyeztetni méretvételre cégünk székhelyén (Budapest, 1117 Budafoki út 60., tel: +36 30 456 5505, +36 1 209 1143). A megrendelőlap aláírásával és az előleg kifizetése után azonnal tudjuk indítani megrendelését. A szállítási idő a méretvételhez/megrendeléshez képest kb. 2 hét. Az elkészülésről értesítjük, és újabb időpontot egyeztetünk az átvételre. Az átvétel során tanácsot adunk a felvételre és ellenőrizzük, hogy az egyedi termék jól illeszkedik-e.

Előfordulhat a végtagok duzzadása, elszíneződése a kezdeti időben. Az izommunka használatával ez a duzzanat csökkenthető. Természetesen bármilyen kóros jelenség esetén lépjen kapcsolatba kezelőorvosával, és felénk is jelezze a problémát!

Amennyiben kb. 1 hét után úgy tűnik, hogy az öltözet problémamentesen viselhető, visszajelzése után elindítjuk a 2. öltözet megrendelését, amely csereként szolgál a mosások idejére.

Amennyiben nem az egyéni megrendelés mellett dönt, hanem a társadalombiztosításhoz egyedi méltányossági kérelmet nyújt be az eszköz támogatásához, abban az esetben az árajánlatunkkal vissza kell mennie kezelőorvosához, aki vényre írja fel az ajánlatban szereplő eszköz(ök)et és kitölti a szükséges orvosi javaslatokat. A kérelem beadásához szükséges dokumentumok listáját a Támogatás menüpontban ismerheti meg részletesebben. A hiánytalanul benyújtott kérelmeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) pár héten belül bírálja el, és írásban jelzi az érintetteknek a támogatás mértékét (mindig van önrész, amit a kérelmezőnek kell téríteni.) KGY jogosultság nincs az egyedi kérelemnél.

Egyedi kérelem esetén ajánlatos a kérelmet időben beadni, hogy az engedély a kiürítési fázis végén már rendelkezésre álljon. Előlegként a vényt és a térítési díjnak megfelelő összeget kérjük el.

A megrendelés feltételei

A termék megvásárlásától egyedi jellege miatt a megrendelést követően vevőink nem állhatnak el.

Vevőinknek a megrendeléskor írásban tudomásul kell venniük, hogy az egyedi jelleg miatt a termék kipróbálást igényel, mely során ellenőrizni kell az öltözet megfelelő illeszkedését az esetleges módosítások elvégzéséhez, ezért vállalniuk kell ebben az együttműködést, megjelenést a méretvételi helyen, és hogy az öltözet viselésével, illeszkedésével kapcsolatban felmerülő kérdéseiről, problémáiról, a THUASNE HUNGARY Kft-t a termék kézhezvételét követő 8 munkanapon belül szóban vagy írásban értesíti, illetve szükség esetén az öltözetet javításra visszajuttatja. Ennek elmulasztása esetén a THUASNE HUNGARY Kft. nem tudja sürgősséggel kezelni a termék módosításával kapcsolatos eljárást, illetve nem tehető felelőssé az elmaradt terápiás hatásért.

 

Vevőink a kompressziós öltözetet a használati útmutatóban megadott indikációktól eltérő célokra csak saját felelősségükre használhatják. Az eszköz egy terápia része, ezért a kezelő orvossal folyamatosan konzultálni kell, az előírt kontrollokon meg kell jelenni. Az igényelt módosításokat csak a kezelőorvos jóváhagyása mellett tudjuk végrehajtani.

 

Egyéni túlérzékenység (pld. allergiás reakciók) és a használati útmutató be nem tartásából eredő károkért a Thuasne Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

A termékekre szavatosság vonatkozik, a 6 hónapos kihordási időn belül a gyártási hibák kijavítását vállalja cégünk, azonban az alak- és méretváltozás miatt szükségessé váló új termék rendelés nem tartozik a minőségi kifogás körébe. Az orvos vagy a páciens által a viselet során később igényelt kiegészítéseket, módosításokat vagy a megváltozott méret miatt készülő öltözetet csak újabb árajánlatunk alapján van mód megrendelni.  

 

FELHÚZÁST SEGÍTŐ TERMÉKEK

A megfelelő erősségű kompressziós ruházat felvétele nagy kihívást jelent a betegek vagy az őket ellátó személyzet számára, különösen abban az esetben, ha a fizikai erő és a mobilitás korlátozott. A THUASNE keringési, nyiroködémás és heg szöveti terápiát elősegítő kiváló minőségű kompressziós segédeszközei könnyebben és gyorsabban alkalmazhatók felhúzási segédletekkel. Az ARION® rendkívül funkcionális és többször használatos felhúzási segédleteket mostantól közvetlenül a THUASNE-tól is beszerezhetik.

Termékjellemzők:

 • A fizikai megerőltetés csökkentése a gondozók és a betegek számára

 • Magasabb szintű önállóság és terápia

 • Egyszerű alkalmazás

 • Idő- és költségmegtakarítás

 • Súrlódáscsökkentés a speciális bevonatú, rendkívül sima anyagnak köszönhetően

 • A kompressziós harisnyák hosszabb ideig megtartják terápiás nyomásukat

 • Kézzel mosható finom mosószerrel 30 ° C-on

Indikáció:

 • Korlátozottság a mozgásban és gyenge fizikai erő
 • Kontraindikáció:
 • Ne alkalmazza nyílt seben          

 

ÖSSZEFOGLALÓ

A kérelmet írásban a fentiekben meghatározott mellékletekkel együtt kell benyújtani a NEAK-nak címezve (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ártámogatási Főosztály 1139 Budapest, Váci út 73/A., Postacím: 1565 Budapest).

A kérelem elektronikus kapcsolattartás keretében (a magyarorszag.hu kormányzati portál ügyfélkapu funkciójának kialakításáig) a meltanyossag@neak.gov.hu email címen nyújtható be. A kérelem elektronikus benyújtása esetén is csatolni kell valamennyi szükséges mellékletet, melyek a következők:

 • a gyártó árajánlatát
 • a kezelőorvos által kiállított vényt, melyen az árajánlatban lévő megnevezés és oldaliság szerepel, 2db/6 havi ellátásra, minden különálló termék külön vényen a hátoldalon aláírt betegnyilatkozattal
 • szakorvosi javaslat, zárójelentések fénymásolata
 • kérelmezői űrlapok kitöltve


Letölthető dokumentumok:

Általános tájékoztató | Használati útmutató | GYIK

Adatlap NEAK (régi OEP) kérelemhez | Szakorvosi javaslat NEAK (régi OEP) méltányossághoz | Tájékoztató NEAK (régi OEP) méltányossági kérelem beadásához

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Ajánlott cikk:
Covid-19 járvány és kompressziós ruházat 
https://med-pont.hu/covid-19-jarvany-es-kompresszios-ruhazat

Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Az med-pont.hu weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról.
 

Használt sütik:

 • Munkamenet (session) sütik
 • Használatot elősegítő sütik az Ön által megadott adatok megőrzéséhez, űrlapok kitöltésének elősegítéséhez, biztonságos belépéshez stb.
 • Csökkentett funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása mellett, ezen sütik a weboldal használatáról részletesebb, elemzési célú információszerzést tesznek lehetővé, így segítenek weboldalunk ügyfélfókuszú továbbfejlesztésében.
 

Használt sütik:

 • Alap működést biztosító sütik
 • Teljes funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása, és a felhasználást javító sütik mellett, ezen sütik a weboldal felhasználói szintű viselkedési adatainak gyűjtésével segítenek, hogy látogatóink számára releváns ajánlatokat kínáljunk.
 

Használt sütik:

 • Alap működést biztosító sütik
 • Google Ads
 • Teljes funkcionalitású Google Analytics
 • Facebook