Thuasne Hungary

Keresés

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemények

4.5⭐ 123 vélemény alapján
Olvassa el a legnépszerűbb átvevő helyünkre (Thuasne Med-Pont Allee üzletünkre) érkezett legjobb és leghasznosabb szöveges értékeléseket! Az összes értékelést alább az „Összes értékelés” gombra kattintva tudja megtekinteni. Az értékeléseket és véleményeket a Google (Térkép) fogadja, összesíti és tárolja

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Többször vásároltam itt különböző termékeket. Igaz a bolt most másik helyen található, de a kiszolgálás változatlanul kiváló. A szőke hölgy nagy szakértelemmel segített. Elmondta a kiválasztott termék tulajdonságait, előnyeit. Ilyenkor eszembe jut, hogy a mai világban milyen ritka, aki a munkáját ilyen odaadással és nagy hozzáértéssel végzi. Jó érzés ilyen helyen vásárolni.
Ildikó 2023.08.08 — 6 hónapja
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Most másodjára rendelek innen. Sajnos évek óta hordok kompressziós harisnyát, azonban nem is fogok többet máshonnan rendelni. Nagyon korrekt kiszolgálás, inkább rendeltek nekem egy olyat, ami nem volt raktáron, mert az eladó hölgy azt mondta higyjem el az lesz a jó. És tényleg az volt. Ha lehetne 6 pontot adnék, mert nekem rengeteg időt és energiát spóroltak meg azzal, hogy több mint egy évig bírta a harisnya, mindennapos használat mellett! Mindenkinek ajánlom, akkor is ha az üzletben kicsit várni kell néha. Bőven megéri!! Köszönöm szépen!
Mihály Rámpay 2023.09.02 — 5 hónapja
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Először vásároltam ebben az üzletben. Szakértelem, türelem, profizmus. A Thuasne termékek egyébként is kiválóak, de ilyen eladással társulva a legjobbat sikerült választanom. Vasárnap ki is próbáltam a sport derékövet futáshoz. Remek. Köszönöm.
Márta Dr Szőkéné Dr Pintér 2023.08.21 — 6 hónapja
Összes értékelés...

Nyiroködéma-kezelés

2020-04-29

A nyirokrendszerről

A nyirokrendszer szállítja el a szövetekben felhalmozódott valamennyi anyagot. A nyirokrendszer által elszállított anyagok a következők: fehérjék, víz, sejtek és zsír. Ezek az úgynevezett "limfoid" anyagok. A vérrendszerrel ellentétben a nyirokrendszer fél-keringési rendszer, ami a kulcscsont tájékán csatlakozik be a vérkeringésbe. Mindkét vérrendszer fontos tisztítási munkát végez a szervezetünkben. Például azok a tápanyagok, amik a vérkeringés kapilláris hálózatából kiszivárogtak, a nyirokfolyadékba kerülnek. A sejtek elnyelik, amire szükségük van, de a folyadék egy része a sejtek közötti űrben marad (sejtközötti szövetekben) és nem tudják a kapillárisok felvenni őket. Ezek, többek között, a fehérje molekulák, az immunsejtek és a zsír. Ha ezek mind itt maradnának, a sejtközötti szövet felszaporodna. Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, apró szelepek, a kezdeti nyirokerek nyílnak meg, amikor a szövetben magasabbá válik a nyomás, mint a nyirokrendszerben, és elnyelik a szövetekből a nyirokfolyadékot. A kis erek folyamatosan egyesülnek és egyre nagyobb nyirokerekké válnak, lymphangiomákká vagy nyirokközpontokká, melyek aktívan továbbítják a nyirokfolyadékot. Ez egy csappantyúrendszer segítségével történik, melyet tovább segít az izompumpa és az artériás pulzushullám. A nyirokerek percenként csak pár ütéssel működnek. A közbülső nyirokcsomók szűrőként viselkednek: tisztítják és méregtelenítik a vért, ártalmatlanítják a baktériumokat és a többi idegen anyagot, ezáltal a nyirokrendszer arra is szolgál, hogy kivédje a fertőzéseket. A vénás szögletnél a megtisztult nyirokfolyadék újra csatlakozik a vérkeringéshez. A mellkas felső részén a nagy nyirokerek befolynak a vénás rendszerbe. A nyirokrendszer hemodinamikai keringése és a vérkeringés ily módon remek csapatmunkában működnek együtt.

Egy jó csapatban mindig össze kell dolgozni, ez a nyirokrendszerre is vonatkozik. A nyirokrendszer sérülése esetén fehérje és szövetfolyadék marad a szövetekben, a szövetek megduzzadnak, mert az anyagok elszállítása nem működik hatékonyan. Ezt a visszamaradt nyirokfolyadék által okozott szövetduzzanatot nevezzük nyiroködémának.

Nyiroködéma

Több ezer ember szenved a nyirokrendszer károsodásától vagy sérülésétől. Az okok sokrétűek lehetnek: genetikai hajlam, baleset vagy műtétek is kiválthatják az ödémát. Például sok betegnél magas az ödéma kialakulásának kockázata a kar vagy a mellkas tájékán mellműtétet követően. Megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos nyiroködémát:

 

Elsődleges nyiroködéma: ez veleszületett, a korlátozott teljesítmény oka magában a nyirokrendszerben rejlik. Például hiányozhatnak a nyirokkapillárisok, ami kismértékű nyirokfolyadék képződéshez vezet. Az is előfordulhat azonban, hogy kevés a nyirokerek száma, vagy túl szűkek a nyirokerek. Ebben az esetben a rendszer teljesítménye túlzottan lecsökken a keletkező folyadék hatékony továbbszállításához.

 

Másodlagos (szerzett) nyiroködéma: A nyirokrendszer eleinte jól működött, azonban valamilyen külső hatás következtében (például baleset vagy műtét) megsérül a rendszer. A másodlagos nyiroködéma igen gyakori oka a nyirokcsomó eltávolítás. Személyes hajlamtól függően a szervezet kompenzálja az elveszett funkciót vagy úgy, hogy a meglévő válik hatékonyabbá vagy átvezetések alakulnak ki más nyirokerek vagy vénák felé. Nagyon gyakran a nyiroködéma évekkel a külső behatás után alakul ki, mivel a rendszer egy idő után már nem tud megbirkózni a túlzott megterheléssel.

A nyiroködéma stádiumai:

A nyiroködémának négy stádiumát különböztetjük meg:

 

0. stádium (látens stádium) A nyirokrendszer károsodott, de ödéma még nem tapasztalható.
1. stádium (visszafordítható stádium) A test érintett részén ödéma alakul ki. A duzzanat még lágy, az ujjbenyomatot tartja. Pihenésre, felpolcolásra az érintett testrészről, leginkább a karról és a lábról, visszahúzódik az ödéma.
2. stádium (spontán visszafordíthatatlan stádium) A felgyülemlés már nem fordítható vissza az érintett testrész felpolcolásával. Az ödéma megkeményedett. Ez a túlzott kötőszövetképződés miatt van. Ezt nevezzük szaknyelven fibrózisnak.
3. stádium (elephantiasis) A duzzanat mértéke óriási, gyakran az érintett testrész úgy megdagad, hogy anatómiája felismerhetetlenné válik. A bőr megkeményedett, gyakoriak a mély, nehezen gyógyuló sebek. A mozgás is erősen korlátozottá válik.

Nyirokterápia

Minél előbb megkezdődik a nyiroködéma terápiája, annál nagyobb eséllyel előzhetjük meg a betegség előrehaladását, javíthatunk az állapoton és térhetünk vissza egy alacsonyabb súlyossági fokhoz. Amennyiben a kezelés az 1. stádiumban megkezdődik, gyakran nagy eséllyel lehet a betegséget visszafordítani a látens stádiumba (0. stádium).

Tippek az ödémával való zavartalan mindennapi együttéléshez:

 • Viseljen kényelmes ruházatot, mely nem szorítja el (pld. gumiszalag nélküli zoknit, kellően széles pántú melltartót stb.). A hegyes orrú és magas sarkú cipőt is mellőzni kell. Ugyanez vonatkozik az érintett kézen hordott szűk gyűrűkre és karórára is.
 • Figyeljen a kiegyensúlyozott étrendre.
 • Válasszon "kíméletes" sportokat: a túrázás, az úszás, a gyaloglás, a vízben futás vagy hasonló Divatos vízben történő mozgások mind támogató mozgásformák, és növelik az életörömöt.
 • Táplálja bőrét rendszeresen nem irritáló és gyorsan felszívódó hidratáló termékekkel.
 • A szabadban tartózkodjon inkább a hűvösebb, árnyékosabb helyeken.
 • A vérnyomásmérést és a vérvételt a lehetőségekhez képest mindig az egészséges testrészen végeztesse.
 • Védekezzen a sérülések ellen, például kertészkedés vagy mosogatás közben, védőkesztyű használatával.
 • Kerülje a túlzott fizikai vagy pszichés megterhelést.
 • Védekezzen a rovarcsípések ellen!

LYMPHATREX® TERMÉKEK

A LYMPHATREX® A Thuasne által kifejlesztett Lymphatrex síkkötött egyedi méretre készülő kompressziós öltözetek.
 


 

Termékek   Standard tartozékok Opciók
Mellény 1 rögzítés hátul vagy elöl kosár/protézistartó zseb/Sylontex
Kabát 1 rögzítés hátul vagy elöl, különböző ujjhosszak kosár/protézistartó zseb/Sylontex
Kesztyű

ujjatlan vagy nyitott/zárt ujjakkal, választható mandzsetta hosszal

rögzítés, karharisnyával kombinálható
Karharisnya   különböző hosszúságban rögzítés, öntapadó csík, melltartópánt, válltok, anatómiai könyökhajlat, ferde vég
Lábtyű nyitott, zárt: lábujjakkal zoknival, harisnyával kombinálható
Zokni nyitott, zárt: lábujjakkal, A-D Y-sarok, ferde vég, nadrággal kombinálható
Combfix

különböző hossz (A-F, A-G), lábfejjel: nyitott vagy zárt orral

anatómiai térdhajlat, Y-sarok, ferde vég, nadrággal kombinálható
Nadrág

különböző hossz, nyitott vagy zárt ágyéki rész, lábfejjel: nyitott vagy zárt orral

anatómiai térdhajlat, Y-sarok, ferde vég


Termékjellemzők:

 • A LYMPHATREX® kompressziós öltözet kombinálja az optimális orvosi ellátást a kényelmes viselettel.
 • A betegnél semmilyen allergiás reakciót nem vált ki, és a válogatott alapanyagoknak köszönhetően bőrbarát.
 • Kézzel mosható finom mosószerrel 40 ° C-on.

Indikáció:

 • nyiroködéma
 • lipödéma
 • lipo -, nyiroködéma -, phlebo -, és nyiroködéma
 • immobilitás következtében megjelenő pangás (poszttrombotikus szindróma), a végtag teljes vagy részleges parézise

Kontraindikáció:

 • előrehaladott perifériás artériás érszűkületi betegség
 • dekompenzált szívelégtelenség
 • szívelégtelenség következtében fellépett kardiogén ödéma
 • szívinfarktus
 • tüdőödéma

További (relatív) ellenjavallatok:

 • váladékozó dermatózis
 • szenzibilitási zavarok
 • előrehaladott perifériás neuropátia
 • primer krónikus polyarthritis
   

Rendelés menete

Ha a nagy.ildiko@thuasne.hu e-mail címre elküldi az ödémás testrészről készült fotóit, amin látható az ödéma kiterjedése a testrészeken + a zárójelentés másolatát, javaslatot és árajánlatot tudunk adni a szükséges termék(ek)re.

Ha az árajánlatot és rendelési feltételeinket elfogadta, megrendelheti a terméket. A termék megrendelésére, a méretvételre saját érdekében a végtag kiürített állapotában kell sort keríteni, a csökkentő terápia vége előtt kb. 3 nappal. Ehhez időpontot kell egyeztetni méretvételre cégünk székhelyén (Budapest, 1117 Budafoki út 60., tel: +36 30 456 5505, +36 1 209 1143). A megrendelőlap aláírásával és az előleg kifizetése után azonnal tudjuk indítani megrendelését. A szállítási idő a méretvételhez/megrendeléshez képest kb. 2 hét. Az elkészülésről értesítjük, és újabb időpontot egyeztetünk az átvételre. Az átvétel során tanácsot adunk a felvételre és ellenőrizzük, hogy az egyedi termék jól illeszkedik-e.

Előfordulhat a végtagok duzzadása, elszíneződése a kezdeti időben. Az izommunka használatával ez a duzzanat csökkenthető. Természetesen bármilyen kóros jelenség esetén lépjen kapcsolatba kezelőorvosával, és felénk is jelezze a problémát!

Amennyiben kb. 1 hét után úgy tűnik, hogy az öltözet problémamentesen viselhető, visszajelzése után elindítjuk a 2. öltözet megrendelését, amely csereként szolgál a mosások idejére.

Amennyiben nem az egyéni megrendelés mellett dönt, hanem a társadalombiztosításhoz egyedi méltányossági kérelmet nyújt be az eszköz támogatásához, abban az esetben az árajánlatunkkal vissza kell mennie kezelőorvosához, aki vényre írja fel az ajánlatban szereplő eszköz(ök)et és kitölti a szükséges orvosi javaslatokat. A kérelem beadásához szükséges dokumentumok listáját a Támogatás menüpontban ismerheti meg részletesebben. A hiánytalanul benyújtott kérelmeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) pár héten belül bírálja el, és írásban jelzi az érintetteknek a támogatás mértékét (mindig van önrész, amit a kérelmezőnek kell téríteni.) KGY jogosultság nincs az egyedi kérelemnél.

Egyedi kérelem esetén ajánlatos a kérelmet időben beadni, hogy az engedély a kiürítési fázis végén már rendelkezésre álljon. Előlegként a vényt és a térítési díjnak megfelelő összeget kérjük el.

A megrendelés feltételei

A termék megvásárlásától egyedi jellege miatt a megrendelést követően vevőink nem állhatnak el.

Vevőinknek a megrendeléskor írásban tudomásul kell venniük, hogy az egyedi jelleg miatt a termék kipróbálást igényel, mely során ellenőrizni kell az öltözet megfelelő illeszkedését az esetleges módosítások elvégzéséhez, ezért vállalniuk kell ebben az együttműködést, megjelenést a méretvételi helyen, és hogy az öltözet viselésével, illeszkedésével kapcsolatban felmerülő kérdéseiről, problémáiról, a THUASNE HUNGARY Kft-t a termék kézhezvételét követő 8 munkanapon belül szóban vagy írásban értesíti, illetve szükség esetén az öltözetet javításra visszajuttatja. Ennek elmulasztása esetén a THUASNE HUNGARY Kft. nem tudja sürgősséggel kezelni a termék módosításával kapcsolatos eljárást, illetve nem tehető felelőssé az elmaradt terápiás hatásért.

 

Vevőink a kompressziós öltözetet a használati útmutatóban megadott indikációktól eltérő célokra csak saját felelősségükre használhatják. Az eszköz egy terápia része, ezért a kezelő orvossal folyamatosan konzultálni kell, az előírt kontrollokon meg kell jelenni. Az igényelt módosításokat csak a kezelőorvos jóváhagyása mellett tudjuk végrehajtani.

 

Egyéni túlérzékenység (pld. allergiás reakciók) és a használati útmutató be nem tartásából eredő károkért a Thuasne Hungary Kft. nem vállal felelősséget.

A termékekre szavatosság vonatkozik, a 6 hónapos kihordási időn belül a gyártási hibák kijavítását vállalja cégünk, azonban az alak- és méretváltozás miatt szükségessé váló új termék rendelés nem tartozik a minőségi kifogás körébe. Az orvos vagy a páciens által a viselet során később igényelt kiegészítéseket, módosításokat vagy a megváltozott méret miatt készülő öltözetet csak újabb árajánlatunk alapján van mód megrendelni.  

 

FELHÚZÁST SEGÍTŐ TERMÉKEK

A megfelelő erősségű kompressziós ruházat felvétele nagy kihívást jelent a betegek vagy az őket ellátó személyzet számára, különösen abban az esetben, ha a fizikai erő és a mobilitás korlátozott. A THUASNE keringési, nyiroködémás és heg szöveti terápiát elősegítő kiváló minőségű kompressziós segédeszközei könnyebben és gyorsabban alkalmazhatók felhúzási segédletekkel. Az ARION® rendkívül funkcionális és többször használatos felhúzási segédleteket mostantól közvetlenül a THUASNE-tól is beszerezhetik.

Termékjellemzők:

 • A fizikai megerőltetés csökkentése a gondozók és a betegek számára

 • Magasabb szintű önállóság és terápia

 • Egyszerű alkalmazás

 • Idő- és költségmegtakarítás

 • Súrlódáscsökkentés a speciális bevonatú, rendkívül sima anyagnak köszönhetően

 • A kompressziós harisnyák hosszabb ideig megtartják terápiás nyomásukat

 • Kézzel mosható finom mosószerrel 30 ° C-on

Indikáció:

 • Korlátozottság a mozgásban és gyenge fizikai erő
 • Kontraindikáció:
 • Ne alkalmazza nyílt seben          

 

ÖSSZEFOGLALÓ

A kérelmet írásban a fentiekben meghatározott mellékletekkel együtt kell benyújtani a NEAK-nak címezve (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ártámogatási Főosztály 1139 Budapest, Váci út 73/A., Postacím: 1565 Budapest).

A kérelem elektronikus kapcsolattartás keretében (a magyarorszag.hu kormányzati portál ügyfélkapu funkciójának kialakításáig) a meltanyossag@neak.gov.hu email címen nyújtható be. A kérelem elektronikus benyújtása esetén is csatolni kell valamennyi szükséges mellékletet, melyek a következők:

 • a gyártó árajánlatát
 • a kezelőorvos által kiállított vényt, melyen az árajánlatban lévő megnevezés és oldaliság szerepel, 2db/6 havi ellátásra, minden különálló termék külön vényen a hátoldalon aláírt betegnyilatkozattal
 • szakorvosi javaslat, zárójelentések fénymásolata
 • kérelmezői űrlapok kitöltve


Letölthető dokumentumok:

Általános tájékoztató | Használati útmutató | GYIK

Adatlap NEAK (régi OEP) kérelemhez | Szakorvosi javaslat NEAK (régi OEP) méltányossághoz | Tájékoztató NEAK (régi OEP) méltányossági kérelem beadásához

 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Ajánlott cikk:
Covid-19 járvány és kompressziós ruházat 
https://med-pont.hu/covid-19-jarvany-es-kompresszios-ruhazat

Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Az med-pont.hu weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról.
 

Használt sütik:

 • Munkamenet (session) sütik
 • Használatot elősegítő sütik az Ön által megadott adatok megőrzéséhez, űrlapok kitöltésének elősegítéséhez, biztonságos belépéshez stb.
 • Csökkentett funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása mellett, ezen sütik a weboldal használatáról részletesebb, elemzési célú információszerzést tesznek lehetővé, így segítenek weboldalunk ügyfélfókuszú továbbfejlesztésében.
 

Használt sütik:

 • Alap működést biztosító sütik
 • Teljes funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása, és a felhasználást javító sütik mellett, ezen sütik a weboldal felhasználói szintű viselkedési adatainak gyűjtésével segítenek, hogy látogatóink számára releváns ajánlatokat kínáljunk.
 

Használt sütik:

 • Alap működést biztosító sütik
 • Google Ads
 • Teljes funkcionalitású Google Analytics
 • Facebook