Thuasne Hungary

Keresés

Vásárlói vélemények

Vásárlói vélemények

4.5⭐ 124 vélemény alapján
Olvassa el a legnépszerűbb átvevő helyünkre (Thuasne Med-Pont Allee üzletünkre) érkezett legjobb és leghasznosabb szöveges értékeléseket! Az összes értékelést alább az „Összes értékelés” gombra kattintva tudja megtekinteni. Az értékeléseket és véleményeket a Google (Térkép) fogadja, összesíti és tárolja

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Többször vásároltam itt különböző termékeket. Igaz a bolt most másik helyen található, de a kiszolgálás változatlanul kiváló. A szőke hölgy nagy szakértelemmel segített. Elmondta a kiválasztott termék tulajdonságait, előnyeit. Ilyenkor eszembe jut, hogy a mai világban milyen ritka, aki a munkáját ilyen odaadással és nagy hozzáértéssel végzi. Jó érzés ilyen helyen vásárolni.
Ildikó 2023.08.08 — 8 hónapja
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Hozzáértő, profi, kedves kiszolgálás! Csak ajánlani tudom!
Ágnes Kelemen 2024.04.01 — egy hete
⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐
Először vásároltam ebben az üzletben. Szakértelem, türelem, profizmus. A Thuasne termékek egyébként is kiválóak, de ilyen eladással társulva a legjobbat sikerült választanom. Vasárnap ki is próbáltam a sport derékövet futáshoz. Remek. Köszönöm.
Márta Dr Szőkéné Dr Pintér 2023.08.21 — 7 hónapja
Összes értékelés...

Égési és plasztikai öltözetek

2022-03-08

A kompressziós terápia hatása

Az úgynevezett kompressziós öltözetek alkalmazása az égési hegek gyógyítására több mint 20 éve kezdődött. A bőrre gyakorolt nyomásnak 25-32 Hgmm között kell lenni, azaz a 20 Hgmm-es kapilláris nyomás felett, de a még tolerálható határ alatt.  A kompressziós ruhák hatékonyságát égési sérülések kezelésére számos tanulmány igazolja. A mély, másodfokú vagy súlyosabb égési sérülést szenvedett pácienseknél nagy a hypertrophiás hegesedés majd annak következtében a keloidok kialakulásának veszélye. A legalább 12 hónapig tartó megfelelő mértékű kompresszió lelassítja a vérkeringést, csökkenti a kapillárisok számát és a heget laposabbá teszi. A kompressziós terápia hatására a kollagén rostok elrendeződése szabálytalan helyett párhuzamossá válik. Csökkenti a viszketés-érzetet. A gyártó által garantált nyomás a teszteredmények alapján megfelel a 25 Hgmm-nek. A hatékony terápia érdekében a betegeknek a sebgyógyulást követően azonnal, fokozatos hozzászoktatás után napi 24 órában kell viselnie az égési ruhát 12-36 hónapon keresztül.

Cicatrex termékek szerepe az égési sérülés utáni kezelésben

Az égési sérülések utáni rehabilitációban elengedhetetlen fontosságú a kompressziós kezelés. A Cicatrex öltözetek két irányban rugalmas hosszúmegnyúlású anyagokból készülnek, ezért könnyebb a felvételük, jobban követik a test mozgását, kisebb térfogatváltozásokat jól tolerálják. (Azaz nagyobb megnyúlási sávban biztosítják a terápiához elengedhetetlen szükséges 25 Hgmm nyomást.) Cicatrex esetén különböző testrészekhez, életkorhoz, aktivitáshoz többféle alapanyagból és színből lehet választani. Az égési ruházatnál különösen lapos, a külső oldalon elhelyezett varratok és a kötési technika biztosítja a dörzsölés-mentes, sima érintkezést a bőrfelülettel. A minden részletre kiterjedő méretvételi lap adatait számítógépes szoftverbe tápláljuk, amely kikalkulálja a megfelelő nyomást biztosító szabásmintát.


A kompressziós ruházat működési elve:
 

Műszaki paraméterek:

CICATREX Nature, kötött   54 % viszkóz, 27 % poliészter, 19 % elasztán
CICATREX Nature, szőtt 54 % viszkóz, 37 % poliészter, 9 % elasztán
CICATREX Rigid 81 % poliamid, 19 % elasztán
CICATREX Skin 59 % poliamid, 41 % DORLASTAN®
CICATREX Silver 46 % viszkóz, 27 % poliészter, 19 % elasztán, 8 % poliamid, ezüstözött 

Élettartam

A gyártó 6 hónap kihordási időt javasol. Ez idő alatt ugyanis a kenőcsök használata (ami nem tiltott) és a gyakori mosás következtében veszíthet az anyag az eredeti rugalmasságából. 6 hónapra 2 termék felírását javasoljuk, mivel így biztosítható a folyamatos viselet a mosások idejére. A termék és a kiegészítők meghibásodását a szavatosság keretein belül orvosoljuk.

Rendelés menete

 • Ha a cicatrex@thuasne.hu e-mail címre elküldi a sérült testrészről készült fotóit, amin látható a heg elhelyezkedése, kiterjedése a testrészeken  + a zárójelentés másolatát, árajánlatot tudunk adni a szükséges termék(ek)re. 
 • Ha az árajánlatot és rendelési feltételeinket elfogadta, azonnal megrendelheti a terméket. 
 • Ehhez időpontot kell egyeztetni méretvételre cégünk székhelyén (Budapest, 1117 Budafoki út 60., tel: +36 30 456 5505,  +36 1 209 1143). 
 • A megrendelőlap aláírásával és az előleg kifizetése után azonnal tudjuk indítani megrendelését. 
 • A szállítási idő a méretvételhez/megrendeléshez képest kb. 2-3 hét. 
 • Az elkészülésről értesítjük, és újabb időpontot egyeztetünk az átvételre. 
 • Az átvétel során tanácsot adunk a felvételre és ellenőrizzük, hogy az egyedi termék jól illeszkedik-e. 
 • Ezután következik a szoktatás időszaka a páciens otthonában. A kompresszióhoz hozzá kell szokni a szervezetnek, ezért javasoljuk, hogy először csak fél órát viselje a páciens az öltözetet, majd ezt az időt fokozatosan növelje. Előfordulhat a végtagok duzzadása, elszíneződése a kezdeti időben. Az izommunka használatával ez a duzzanat csökkenthető. Természetesen bármilyen kóros jelenség esetén lépjen kapcsolatba kezelőorvosával, és felénk is jelezze a problémát!
 • Amennyiben kb. 1 hét után úgy tűnik, hogy az öltözet problémamentesen viselhető, visszajelzése után elindítjuk a 2. öltözet megrendelését, amely csereként szolgál a mosások idejére. 

 

Amennyiben nem az egyéni megrendelés mellett dönt, hanem a társadalombiztosításhoz egyedi méltányossági kérelmet nyújt be az eszköz támogatásához, abban az esetben az árajánlatunkkal vissza kell mennie kezelőorvosához, aki vényre írja fel az ajánlatban szereplő eszközt és kitölti a szükséges orvosi javaslatokat. A kérelem beadásához szükséges dokumentumok listáját a letölthető dokumentumok között találja a lap alján. A hiánytalanul benyújtott kérelmeket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) pár héten belül bírálja el, és írásban jelzi az érintetteknek a támogatás mértékét (80-90%-os támogatás várható, a fennmaradó összeget kell a kérelmezőnek téríteni.) KGY jogosultság nincs az egyedi kérelemnél.

A határozat kézhez vétele után lehet jelentkezni méretvételre, amire hozza magával az aláírt vényt is. Innentől fogva a folyamat megegyezik a fent leírt megrendelés menetével. Azonban előlegként a vényt és a térítési díjnak megfelelő összeget kérjük el.

A megrendelés feltételei

A termék megvásárlásától egyedi jellege miatt a megrendelést követően vevőink nem állhatnak el.

 

Vevőinknek a megrendeléskor írásban tudomásul kell venniük, hogy az egyedi jelleg miatt a termék kipróbálást igényel, mely során ellenőrizni kell az öltözet megfelelő illeszkedését az esetleges módosítások elvégzéséhez, ezért vállalniuk kell ebben az együttműködést, megjelenést a méretvételi helyen, és hogy az öltözet viselésével, illeszkedésével kapcsolatban felmerülő kérdéseiről, problémáiról, a THUASNE HUNGARY Kft-t a termék kézhezvételét követő 8 munkanapon belül szóban vagy írásban értesíti, illetve szükség esetén az öltözetet javításra visszajuttatja. Ennek elmulasztása esetén a THUASNE HUNGARY Kft. nem tudja sürgősséggel kezelni a termék módosításával kapcsolatos eljárást, illetve nem tehető felelőssé az elmaradt terápiás hatásért.

 

Vevőink a kompressziós öltözetet a használati útmutatóban megadott indikációktól eltérő célokra csak saját felelősségükre használhatják. Az eszköz egy terápia része, ezért a kezelő orvossal folyamatosan konzultálni kell, az előírt kontrollokon meg kell jelenni. Az igényelt módosításokat csak a kezelőorvos jóváhagyása mellett tudjuk végrehajtani.

Egyéni túlérzékenység (pld. allergiás reakciók) és a használati útmutató be nem tartásából eredő károkért a THUASNE HUNGARY Kft. nem vállal felelősséget.

 

A termékekre szavatosság vonatkozik, a 6 hónapos kihordási időn belül a gyártási hibák kijavítását vállalja cégünk, azonban az alak- és méretváltozás miatt (kinövés, hízás, fogyás) szükségessé váló új termék rendelés nem tartozik a minőségi kifogás körébe. Az orvos vagy a páciens által a viselet során később igényelt kiegészítéseket, módosításokat vagy a megváltozott méret miatt készülő öltözetet csak újabb árajánlatunk alapján van mód megrendelni.

A méltányossági eljárás, tekintettel arra, hogy az egyén sajátos helyzetén alapul, kizárólag írásbeli kérelem alapján indulhat. A méltányossági kérelmet benyújthatja a beteg biztosított és az egészségügyi szolgáltatásra jogosult személy, illetve az ő képviseletükben a törvényes vagy meghatalmazott képviselőjük is. A kérelmet minden esetben írásban, a kezelő orvosnak az adott gyógyászati segédeszközre vonatkozó javaslatával együtt kell a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél (NEAK-nál) leadni. A méltányossági kérelemmel kapcsolatos eljárás során az elektronikus kapcsolattartást a jogszabály kizárja. Célszerű a méltányossági kérelemhez csatolni valamennyi kötelező mellékletet és megadni a megfelelő adatokat, mert a méltányossági kérelmek kötelező tartalmi elemei nélkül az eljárást érdemben nem lehet lefolytatni, ezért a kérelmezőt hiánypótlásra fogja felszólítani az eljáró szerv, ami természetesen az eljárás elhúzódásához vezethet.

Méltányossági kérelem

A méltányossági támogatásra vonatkozó kérelemnek tartalmaznia kell:

 • A beteg személyi adatait (név, lakcíme) és TAJ-át,
 • a kért gyógyászati segédeszköz megnevezését,
 • 3 hónapnál nem régebbi kórtörténeti összefoglaló, amely igazolja, hogy a beteg kizárólag az igényelt termékkel kezelhető, látható el, és az azt alátámasztó leletek másolatát (ugyanazon termékre vonatkozó, ismételten benyújtott kérelem esetén elegendő az előző kérelem benyújtása óta bekövetkezett állapotváltozásra vonatkozó leletek csatolása),
 • egyedi gyártású gyógyászati segédeszköz esetén a beteg által megjelölt gyógyászati segédeszköz gyártójának vagy forgalmazójának a megnevezését.

   

Hova kell benyújtani a gyógyászati segédeszközre vonatkozó kérelmet?

A kérelmet írásban a fentiekben meghatározott mellékletekkel együtt kell benyújtani a NEAK-nak címezve (Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő Ártámogatási Főosztály 1139 Budapest, Váci út 73/A., Postacím: 1565 Budapest).

A kérelem elektronikus kapcsolattartás keretében (a magyarorszag.hu kormányzati portál ügyfélkapu funkciójának kialakításáig) a meltanyossag@neak.gov.hu email címen nyújtható be. A kérelem elektronikus benyújtása esetén is csatolni kell valamennyi szükséges mellékletet. 


Összefoglaló

A következőket kell a NEAK címére ajánlott levélben eljuttatni:

 • a gyártó árajánlatát
 • a kezelőorvos által kiállított vényt, melyen az árajánlatban lévő megnevezés és oldaliság szerepel, 2db/6 havi ellátásra, minden különálló termék külön vényen a hátoldalon aláírt betegnyilatkozattal
 • szakorvosi javaslat, zárójelentések fénymásolata
 • kérelmezői űrlapok kitöltve

 

Letölthető dokumentumok:

Termékleírás | Használati útmutató | Kezelési kiskönyv | GYIK

Adatlap NEAK (régi OEP) kérelemhez | Szakorvosi javaslat NEAK (régi OEP) méltányossághoz | Tájékoztató NEAK (régi OEP) méltányossági kérelem beadásához


A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!


Ajánlott cikk:
Covid-19 járvány és kompressziós ruházat 
https://med-pont.hu/covid-19-jarvany-es-kompresszios-ruhazat

 

 

Sütibeállításokkal kapcsolatos információk

Az med-pont.hu weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, a weboldalon végzett tevékenység nyomon követése és releváns ajánlatok megjelenítése érdekében.

Ezen sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát, és látogatóink azonosítása nélkül gyűjtenek információt a használatáról.
 

Használt sütik:

 • Munkamenet (session) sütik
 • Használatot elősegítő sütik az Ön által megadott adatok megőrzéséhez, űrlapok kitöltésének elősegítéséhez, biztonságos belépéshez stb.
 • Csökkentett funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása mellett, ezen sütik a weboldal használatáról részletesebb, elemzési célú információszerzést tesznek lehetővé, így segítenek weboldalunk ügyfélfókuszú továbbfejlesztésében.
 

Használt sütik:

 • Alap működést biztosító sütik
 • Teljes funkcionalitású Google Analytics

Az alapvető működés biztosítása, és a felhasználást javító sütik mellett, ezen sütik a weboldal felhasználói szintű viselkedési adatainak gyűjtésével segítenek, hogy látogatóink számára releváns ajánlatokat kínáljunk.
 

Használt sütik:

 • Alap működést biztosító sütik
 • Google Ads
 • Teljes funkcionalitású Google Analytics
 • Facebook