Thuasne Hungary

Keresés

Cikkek

8 program, amit ne hagyj ki idén nyáron

2018-07-16

Ha az elmúlt évek alatt meguntad a strandon való fekvést, napozást és idén nyáron kipróbálnál valami újat és izgalmasat, amiről a nyaralás végén szívesen mesélsz majd a barátaidnak, akkor ez a cikk neked szól. Ugyanis összegyűjtöttünk pár külföldi és belföldi programot, amit érdemes lehet kipróbálnod.

Fizikai munka 40 fokban: így éld túl a hőséget!

2018-07-02

A vendéglátósok, a gyári munkások és a termőföldeken dolgozók teljesen máshogy élik meg a nyári 40 fokokat, mint többségünk. Sajnos sokaknak a nagy meleg mellett, különböző egészségügyi problémákkal is meg kell küzdeniük. Összegyűjtöttük a fő gondokat és a praktikákat, amiket ők bevetnek ilyen esetben.

Hová utazzunk idén nyáron?

2018-06-25

Lassan itt a nyári szabadságok és a nyaralások ideje. Ha még nem döntötted volna el, mivel szeretnéd tölteni azt az 1-2 hetet, amit a munkahelyedről távol lehetsz, még mindig sok last minute utazásra lehet lecsapni. Akárhová megyünk, mindenhol érdemes beiktatni valamilyen mozgást, akár csak egy kis sétát vagy úszást.

Foci nyáron is!

2018-06-12

A különböző csapatsportok nagy népszerűségnek örvendenek nyáron. A legnépszerűbb csapatsport talán a foci, amit rengetegen élveznek akár csak nézőként vagy játékosként. Ezen a nyáron mindkettőre van lehetőségünk, hiszen a 2018-as FIFA labdarugó-világbajnokság ad alkalmat bőven a futball szerelmeseinek a meccsnézésre.

Kerékpáros túraútvonalak Magyarországon

2018-06-12

Az aktív pihenés szerelmeseinek már biztosan nem újdonság a kerékpártúra gondolata, de akinek esetleg még nincs tapasztalata ezzel kapcsolatban, vagy csak nem tudja merre induljon, összegyűjtöttük a legjobb magyarországi kerékpáros túraútvonalakat és egy pár jó tanácsot az induláshoz.

Így kerülhetők el a kerékpáros sérülések!

2018-05-25

Senki sem szereti, ha egy sérülés miatt hanyagolni kényszerül kedvenc sportját. Akár egy esés, túledzés vagy egy rossz méretű kerékpár kiválasztása eredményeként a sérülések részei a kerékpár sportnak.

Gyakori síbalesetek

2018-02-23

Annak ellenére, hogy sok ember teljesen felhőtlenül élvezheti a vakációját, sajnos számolnunk kell azzal is, hogy a téli sportokat űzők sokkal nagyobb veszélynek teszik ki magukat a tengerparton nyaralókkal ellentétben. A leggyakoribb sérülések a fejet, térdet, vállat, gerincet és hüvelykujjat érintik.

Így kerülhetők el a síbalesetek!

2018-02-22

A nagy sérüléssel járó síbalesetek kockázata jelentősen csökkenthető megfelelő felkészüléssel és tudatos jelenléttel. A teljesség igénye nélkül íme azok a lényeges tényezők és szabályok, melyek betartásával hozzájárulhatunk testi épségünk megőrzéséhez.

A világ legjobb sípályái

2018-01-24

Magyarországon több mint 500 000 ember (a népesség 5%-a) űzi ezt a fajta téli sportot, mely nem tűnik kevésnek, ám a növekvő tendencia ellenére a nyugati országokhoz képest alul maradunk még. Összehasonlításképpen Szlovákiában és Németországban 18%, Andorrában, Csehországban, Izlandon és Svédországban 20%, Finnországban 24%, Norvégiában 25%, Ausztriában 36%, Svájcban pedig 37% a síelők aránya.

A futók leggyakoribb sérülései 6. rész: iliotibiális szalag szindróma

2017-12-06

A vastag kötőszövetes szalag gyulladását nevezzük iliotibiális (ITB) szindrómának, mely az IT szalag és a combcsont (femur epicondylus) dörzsölődésének eredményeként alakul ki. Tipikus panasz az éles, égető fájdalom a térd lateralis oldalán, mely a futás folyamán erősödhet.