Thuasne Hungary

Keresés

Cikkek

Praktikus tanácsok derékfájósoknak

2018-09-20

A derék fájdalom rengeteg embert érint, legyen az a munka körülményeink következménye, mozgáshiány, vagy izomrándulás. Mikor forduljunk orvoshoz és mit tehetünk a tünetek enyhítéséért?

Petra tapasztalatai a térdkalács ficamról

2018-09-12

A sok évvel ezelőtt történt térdkalács ficamom óta megmaradt a térdem ropogása és kattogása is. Sokszor ingatagnak érzem a térdem rögzítő nélkül, de eddig még egyik sem nyújtott megfelelő tartást a térdemnek. A Thuasne Patella Reliever-e rengeteget segített, hogy megerősítsem a lábizomzatomat és hogy újra merjem terhelni a sérült lábamat is.

Térdkalács ficam és amit tudni kell róla

2018-09-05

A térdkalács ficam egy nagyon gyakori sérülés, mely bár legtöbbször sportolók körében fordul elő, mégis bárkivel megtörténhet, hiszen a bekövetkezéséhez elegendő egyetlen rossz mozdulat. De mi is ez pontosan? És mi segíthet a rehabilitációban?

Óvd gyermeked gerincét!

2018-08-28

A nem megfelelő testtartás gyermekkorban nem csak esztétikai probléma, hanem egyenes út a gerincferdüléshez. A gerincferdülés megelőzésében különböző ülőpárnák, vagy tartásjavító eszközök segíthetnek.

Iskolakezdés és sport tevékenység kiválasztása

2018-08-28

Különböző kutatások szerint azon gyermekek, akik rendszeresen sportolnak, sikeresebbek lesznek felnőtt korukban, mint kevésbé aktív társaik.

Így viselj stílusosan kompressziós harisnyát!

2018-08-14

A kompressziós harisnyák és zoknik talán nem a legelső ruhadarabok, amik eszünkbe jutnak, amikor a kedvenc nyári szettünk darabjaira gondolunk. Ugyanis sokan azt gondolják, hogy a „gyógyzoknikat” nem lehet divatosan viselni.

Reggel vagy este fussak?

2018-08-07

Napközben a 40 fokban nem a legszerencsésebb a futópályán róni a köröket, de a nagy kérdés még mindig fenn áll, hogy mikor fussunk reggel, vagy este. Összeszedtük mindkét opció pozitívumait és negatívumait, plusz néhány jótanácsot ami segíthet a jobb teljesítményben és hogy jobb kedvel indulj neki a futásnak.

Repülés visszeres lábbal

2018-07-25

Amikor külföldre megyünk általában a repülővel való utazás a leggyorsabb és legkényelmesebb választás. Ha a választott úti cél, hosszú utazást igényel érdemes átgondolnunk, hogy az egészségünk megőrzése érdekében milyen előkészületeket kell tennünk.

8 program, amit ne hagyj ki idén nyáron

2018-07-16

Ha az elmúlt évek alatt meguntad a strandon való fekvést, napozást és idén nyáron kipróbálnál valami újat és izgalmasat, amiről a nyaralás végén szívesen mesélsz majd a barátaidnak, akkor ez a cikk neked szól. Ugyanis összegyűjtöttünk pár külföldi és belföldi programot, amit érdemes lehet kipróbálnod.

Fizikai munka 40 fokban: így éld túl a hőséget!

2018-07-02

A vendéglátósok, a gyári munkások és a termőföldeken dolgozók teljesen máshogy élik meg a nyári 40 fokokat, mint többségünk. Sajnos sokaknak a nagy meleg mellett, különböző egészségügyi problémákkal is meg kell küzdeniük. Összegyűjtöttük a fő gondokat és a praktikákat, amiket ők bevetnek ilyen esetben.