MED-PONT BLEU_178x71.jpg
GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK - Modern gyógyászati megoldások
A kosár tartalma: 1 termék, bruttó összeg: 5490 Ft
TERMÉKKATEGÓRIÁK
Telefonos ügyfélszolgálat
hívja-ügyfélszolgálatunkat.jpg
Partnereink
gyogytornasz_kereso.jpg
hollmoor.png
GYIK
Felírható-e a Cicatrex?

Sajnos ezeket a termékeket a NEAK (régi OEP) jelenleg nem támogatja. Mód van azonban egyedi méltányossági kérelem benyújtására, és ebben az esetben kb. egy hónapos átfutással engedélyt kaphat egyedi elbírálás alapján 80-90%-os támogatásra testrészenként 2 váltás öltözetre 6 hónapos kihordási idővel.

Hogyan kell benyújtani a kérelmet?
Az ezzel kapcsolatos információkat, formanyomtatványokat megtalálja a Támogatás menüpontunkban.
Mit kell tennem, ha az engedélyt 1 évre kapom meg és fél év múlva újra jogosulttá válok 2 új öltözet rendelésére?

Ha letelt a 6 hónap az engedély dátumához képest, új vényt kell az orvossal íratni, Területi lista szerint, majd ezzel a felülpecsételt vénnyel jelentkezni a méretvételi helyen.

Kibírja-e a 6 hónapot a ruha?

A javasolt két öltözet váltott hordása mellett a ruha 6 hónap alatt veszíti el rugalmasságát. Ezután újabb öltözetre van szükség. Gyerekek esetén a növekedés is indokolhatja, hogy 6 hónap után, vagy esetleg hamarabb, 4 hónap után új méretek alapján új öltözetre van szükség.

Az eszköz rossz illeszkedése vagy meghibásodása esetén mi a teendő?

Haladéktalanul jelezze cégünk felé, hogy megoldódjon a probléma, és folytathassa a terápiát. A hiba kijavításához szükség lehet személyes megjelenésre, fénykép küldésére és ez alapján dől el, javítható-e az eszköz. Ebben az esetben az eszközt vissza kell juttatnunk a gyártóhoz. A minőségi kifogást minden anyaghibára visszavezethető probléma esetén orvosoljuk, ha kell, új termék legyártásával. Az anyag bolyhosodása pl. a mindennapos használat eredménye, ez nem csökkenti a kompresszió mértékét, az eszköz terápiás hatását. A páciens drasztikus fogyása, hízása, növekedése vagy a használati útmutató be nem tartása (pl. túl forró vizes mosás) miatt nem tudunk felelősséget vállalni az esetlegesen bekövetkező hibákért.

Mennyi ideig kell hordani a kompressziós ruhát?

Ez természetesen függ a sérülés mértékétől, kiterjedésétől és az egyéni regenerációs képességtől, de minimum 1 évre kell számítani, esetenként ez akár ennél is több lehet. Mindenképp a kezelőorvos fogja eldönteni a rendszeres kontrollok során, hogy meddig van még szükség a kompressziós terápiára.

Mit kell tenni a szoktatás időszakában?

Felnőttek könnyebben tudnak hozzászokni a kompresszióhoz, és érzik is magukon, hogy mennyit viselnek el egyszerre. Gyerekek esetén ezt nehezebb meghatározni. Mivel ők nehezebben tolerálják a kompressziót, az ő öltözeteik eleve más technikával készülnek, és náluk valóban fontos a fokozatosság. Első alkalommal fél óra legyen, majd a viselés mennyiségét és időtartamát a gyermek reakciójához mérten fokozatosan emelje. Érdemes az aktív időszakban szoktatni, nem az alvások során, hogy a reakciókat jobban megfigyelhessük. Az aktív időszak során az izommunka is segíti a jobb vérkeringést.

Mire kell figyelni, mi számít rendellenességnek a szoktatás során?

Nagyon ritka esetben az anyag összetevői allergiás reakciókat válthat ki a viselőnél. (Piros folt, kiütések). Fokozottan figyeljenek arra, hogy érzékeny bőrűeknél milyen mosószerrel mossák a ruhát, és hogy alaposan öblítsék ki, tüntessenek el minden mosószer maradványt, mert az is okozhat allergiát.
Előfordulhat a kezek, lábfejek duzzanata és elszíneződése is, ha a vér visszaáramlását e testrészek felett gátolja a kompressziós harisnya vagy karharisnya. Tapasztalatunk szerint ehhez a fokozatos szoktatással a szervezet alkalmazkodni tud, és enyhülnek a panaszok. Természetesen, ha durván bevág a ruha vége valahol és elszorítja a vérkeringést, az nem megfelelő illeszkedésre utalhat, mindenképp orvosi konzultációt igényel. Gyerekeknél egy lappangó betegség is befolyásolhatja a toleranciát.
Fontos a szülők, hozzátartozók hozzáállása is, ha bennük is sajnálat, aggodalom, kétely van a ruha viselésével kapcsolatban, azt e gyerekek hamar „leveszik” és ellenállóvá válnak.

Nem akadályozza-e a szabad mozgásban az öltözet a viselőjét?
Az öltözetekben ugyanazokat a mozgásokat lehet végezni, mint anélkül. Természetesen kesztyű esetén az ujjvégek érzékelése kiesik, de a szabad manipulációt nem akadályozza a használat.
Kidörzsölés esetén mi a teendő?
Konzultáljon a méretvevővel, hogy valamilyen megoldással enyhíthető-e a jelenség. A varratokat különösen laposan és a külső oldalon helyezzük el, hogy a lehetőségekhez képest a legkevesebb dörzsölést okozzák. Sajnos ezek terápiás céllal készült gyógyászati eszközök, és a terápia hatásossága érdekében bizonyos mértékű kellemetlenséget el kell fogadni.
Mi várható a ruha viselésétől, milyen a hatékonysága?
A Terápia menüpontban leírjuk a pontos hatásmechanizmust. Saját tapasztalataink alapján látjuk, hogy a hegek halványodnak, laposabbá válnak. Emellett a kompresszió csökkenti a viszketés-érzetet is.
Mennyi ideig kell viselni a kompressziós öltözetet egy nap?
Gyakorlatilag 24 órán át. Természetesen a tisztálkodások idejére levehető
Szabad-e vízbe menni a kompressziós ruhával?
Uszodába menés és fürdőzés idejére le szabad venni a ruhát, ez belefér a napi tisztálkodási kategóriába. Nem ajánljuk a vízbe menést, mert utána szárogatni kell, illetve a klór vagy a só rongálhatja az elasztikus szálakat, és csökkentheti az élettartamot.
Szabad-e kenőcsöt használni a ruha felvétele előtt?
Igen, de várjuk meg, míg felszívódik a krém.
Szabad-e szilikonnal használni a ruhát?
Igen, bár bizonyos testrészek esetén komplikált lehet a szilikon behelyezése a ruha alá, vagy azt garantálni, hogy felvételkor ne csússzon el. Bizonyos esetekben érdemes kiegészítő zipzárt igényelni és úgy behelyezni a szilikont. Figyelni kell továbbá a szilikon teljes kiszárítására használat előtt, nehogy penészedést okozzon.
Nyáron nem túl meleg a ruha?
Sajnos, hasonlóan más ruhákhoz, a kompressziós öltözet viselete sem kellemes nagy nyári melegben. Lebegjen szemünk előtt a terápiás cél. A sérült bőrfelületet egyébként nem tanácsos tűző napfénynek kitenni. A ruha nem UV szűrő!
Mikor kell elkezdeni a ruha viselését a sérülést követően?
Minél előbb, ha a hegek már begyógyultak (zártak és nem váladékoznak). Méretvételre akkor érdemes jelentkezni, ha a kötözés már levehető, és a terület nem duzzadt. Ha súlygyarapodás várható még egy drasztikusabb fogyás után, illetve további műtétekre lehet számítani, akkor sem érdemes levenni még a méretet. Fontos, hogy a méretvétel és a megrendelés között ne teljen el sok idő.
Miért kifordítva, ellentétes oldali testrészre kaptam meg a ruhát?
A varratok és a termék címkéje a dörzsölés elkerülése végett a külső oldalon helyezkednek el, ami megtévesztő lehet. Az oldaliság német nyelven mindig fel van tüntetve a címkén, ami egyébként ki is vágható. A nyomon követhetőség miatt (pl. egy reklamáció esetén) kérjük, a kivágott címkét őrizze meg, mert az tartalmazza az egyedi gyártási számot.
Webáruház működése Vásárlói jogok Vissza a főoldalra
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.