MED-PONT BLEU_178x71.jpg
GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK - Modern gyógyászati megoldások
A kosár tartalma: 1 termék, bruttó összeg: 5490 Ft
TERMÉKKATEGÓRIÁK
Telefonos ügyfélszolgálat
hívja-ügyfélszolgálatunkat.jpg
Partnereink
gyogytornasz_kereso.jpg
hollmoor.png
CICATREX termékek termékleírása

A Thuasne által kifejlesztett Cicatrex égési sérülés utáni kompressziós öltözék

Cicatrex öltözet
A kompressziós terápia hatása

Az úgynevezett kompressziós öltözetek alkalmazása az égési hegek gyógyítására több mint 20 éve kezdődött. A bőrre gyakorolt nyomásnak 25-32 mmHg között kell lenni, azaz a 20 mmHg-es kapilláris nyomás felett, de a még tolerálható határ alatt.  A kompressziós ruhák hatékonyságát égési sérülések kezelésére számos tanulmány igazolja. A mély, másodfokú vagy súlyosabb égési sérülést szenvedett pácienseknél nagy a hypertrophiás hegesedés majd annak következtében a keloidok kialakulásának veszélye. A legalább 12 hónapig tartó megfelelő mértékű kompresszió lelassítja a vérkeringést, csökkenti a kapillárisok számát és a heget laposabbá teszi. A kompressziós terápia hatására a kollagén rostok elrendeződése szabálytalan helyett párhuzamossá válik. Csökkenti a viszketés-érzetet. A gyártó által garantált nyomás a teszteredmények alapján megfelel a 25 Hgmm-nek. A hatékony terápia érdekében a betegeknek a sebgyógyulást követően azonnal, fokozatos hozzászoktatás után napi 24 órában kell viselnie az égési ruhát 12-36 hónapon keresztül.


Cicatrex termékek szerepe az égési sérülés utáni kezelésben

Az égési sérülések utáni rehabilitációban elengedhetetlen fontosságú a kompressziós kezelés.
A Cicatrex öltözetek két irányban rugalmas hosszúmegnyúlású anyagokból készülnek, ezért könnyebb a felvételük, jobban követik a test mozgását, kisebb térfogatváltozásokat jól tolerálják. (Azaz nagyobb megnyúlási sávban biztosítják a terápiához elengedhetetlen szükséges 25 Hgmm nyomást.) Cicatrex esetén különböző testrészekhez, életkorhoz, aktivitáshoz többféle alapanyagból és színből lehet választani. Az égési ruházatnál különösen lapos, a külső oldalon elhelyezett varratok és a kötési technika biztosítja a dörzsölés-mentes, sima érintkezést a bőrfelülettel.
A minden részletre kiterjedő méretvételi lap adatait számítógépes szoftverbe tápláljuk, amely kikalkulálja a megfelelő nyomást biztosító szabásmintát.

Cicatrex működési elv
A kompressziós ruházat működési elve.
Műszaki paraméterek
CICATREX Nature, kötött 54 % viszkóz, 27 % poliészter, 19 % elasztán
CICATREX Nature, szőtt 54 % viszkóz, 37 % poliészter, 9 % elasztán
CICATREX Rigid 81 % poliamid, 19 % elasztán
CICATREX Skin 59 % poliamid, 41 % DORLASTAN®
CICATREX Silver 46 % viszkóz, 27 % poliészter, 19 % elasztán, 8 % poliamid, ezüstözött

Élettartam:

A gyártó 6 hónap kihordási időt javasol. Ez idő alatt ugyanis a kenőcsök használata (ami nem tiltott) és a gyakori mosás következtében veszíthet az anyag az eredeti rugalmasságából. 6 hónapra 2 termék felírását javasoljuk, mivel így biztosítható a folyamatos viselet a mosások idejére. A termék és a kiegészítők meghibásodását a szavatosság keretein belül orvosoljuk.

Használati útmutató - Kompressziós ruha hegkezeléshez
Termékinformáció

A minőségi, méretre szabott CICATREX kompressziós ruha egyéni méretre szabott gyártmány, mely megfelel a gyógyászati termékekre vonatkozó 93/42/EGK irányelv alapvető követelményeinek. A ruha kizárólag a címkén szereplő személy általi használatra készült. Ebből az okból kérjük, ellenőrizze, hogy a betegigazolványban helyesen adták-e meg a nevét.
Jelen kompressziós ruhát javallattól függően hosszabb időszakon keresztül kell hordania. Kérjük, tartsa be az orvosok, terapeuták és kötszerészek utasításait is. Komoly panaszok, vagy kellemetlen érzés esetén keresse fel orvosát, vagy az Önt ellátó gyógyászati intézményt.
A CICATREX kompressziós ruha konzekvens viselete a nap 24 órájában garanciát nyújt a gyógyulás pozitív menetére. Gyógyulásához így maga is nagymértékben hozzájárulhat.
A kíváló minőségű Cicatrex termék tulajdonságait számítógép segítségével határoztuk meg és melyet speciálisan az Ön számára készítettünk. A kompressziós ruhán végrehajtott mindazon változtatások, melyeket nem a gyártó végzett el, a jótállás és a termékre vonatkozó felelősségvállalás megszűnését vonják maguk után. 

Tulajdonságok

A CICATEX kompressziós ruhák egyesítik az optimális gyógyászati ellátást a viselés nagyfokú kényelmével. A termék nem vált ki a páciensnél semmilyen allergiás reakciót és magas fokú nyújthatósága problémamentes fel- és levételt és nagyfokú mozgási szabadságot biztosít.

Javallat

A CICATREX kompressziós ruha az alábbi javallatokkal használható:

 • Hegesedési hipertrófia és keloid (burjánzó varrati szövetek)
 • Hegesedés megelőzése égési-, vegyi-, vagy elektromos sérülések esetén
 • Bőrtranszplantációk
 • Plasztikai rekonstrukciós sebészet
 • Mélyreható dermatológiai sérülések
 • Nyiroködéma ellátása speciális esetekben
Ellenjavallat
 • Előrehaladott perifériás artériás érszűkületi betegség
 • Dekompenzált szívelégtelenség
 • Kardiogén ödéma szívelégtelenség következtében
 • Szívinfarktus
 • Tüdőödéma
További (viszonylagos) ellenjavallatok az alábbiak:
 • Izzadással, váladékképződéssel járó dermatózis
 • Szenzibilitási zavarok
 • Előrehaladott perifériás neuropátia
 • Primer krónikus polyarthritis
Mosási és ápolási útmutató

A ruha használhatóságának lehető leghosszabb ideig történő megtartása érdekében kérjük, a terméket rendszeresen ápolja az alábbi pontok figyelembe vételével: 1. A lehető leggyakoribb – szükség esetén napi rendszerességű – mosás a zsírszennyeződések eltávolítása érdekében. 2. Finom mosószert használjon, ne használjon azonban lágyítószert. 3. Ne csavarja ki a ruhát. A nedvességet egy kéztörlővel nyomogassa ki. 4. A Cicatrex ruhát ne tegye ki közvetlen hősugárzásnak, mint amilyenek pl. a fűtés, vagy a közvetlen napsugárzás.

mosási útmutató
Higiéniai okokból javasoljuk egy második pótruha beszerzését.
Utórendelések
A gyermekeket és fiatalokat gyors növekedésük miatt gyakrabban kell kompressziós ruházattal ellátni. Ebből az okból ügyeljen az optimális illeszkedési formára és szükség esetén kérje új termék elkészítését. Max. 6 hónap viselési idő után a ruha minden kompressziós egységét cserélni kell, mivel azon a folyamatos viselés és gyakori mosások miatt kopások jelennek meg, melyek a kompressziós hatás csökkenését váltják ki. Pozitív kimenetelű gyógyulást és jobbulást kívánunk Önnek! Amennyiben további kérdései vannak, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, vagy írásban. Bármikor tisztelettel állunk rendelkezésére. Forgalmazza: THUASNE HUNGARY Kft. Budapest 1117 Budafoki út 60. Tel.: +36-1-2091143 Web: www.thuasne.hu, www.med-pont.hu
Webáruház működése Vásárlói jogok Vissza a főoldalra
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.