MED-PONT BLEU_178x71.jpg
GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK - Modern gyógyászati megoldások
A kosár tartalma: 1 termék, bruttó összeg: 5490 Ft
TERMÉKKATEGÓRIÁK
Telefonos ügyfélszolgálat
hívja-ügyfélszolgálatunkat.jpg
Partnereink
gyogytornasz_kereso.jpg
hollmoor.png

Otthonápolás


Családtagjaink betegsége, sérülése, magatehetetlenné válása többnyire váratlan eseményként következik be.
A kérdés ilyenkor: Mi a teendő, ha szerettünk tartós otthoni ápolásra szorul?


Mi a teendő, ha szerettünk tartós otthoni ápolásra szorul?

Otthoni betegápolás keretében  az otthonápolási szolgáltatók ellátják a különböző szakápolói feladatokat Mi a teendő, ha szerettünk tartós otthoni ápolásra szorul?

A kórházi tartózkodás ma már igen lerövidült, de sokszor a beteg maga veszi szívesebben, ha otthonában, a megszokott környezetében lábadozhat. Ez nehéz feladat elé állítja a hozzátartozókat, nem mindig tudják, hová forduljanak segítségért.


Elsősorban a háziorvossal kell konzultálni, aki segít felvenni a kapcsolatot otthoni beteggondozási szolgáltatókkal, akiknek bizonyos tevékenységeit a társadalombiztosítás finanszírozza.


Otthoni betegápolás keretében  az otthonápolási szolgáltatók ellátják a különböző szakápolói feladatokat: a műtéti sebek ellátását, stoma-terápiát, szondán történő táplálást, intravénás folyadékpótlást, decubitusok, fekélyek kezelését, állandó katéterrel rendelkező beteg ellátását, ill. igény esetén gyógytorna, logopédia, fizikoterápia és masszázs kezeléseket nyújtanak.

Otthonápolás: speciális eszközök és praktikus kiegészítők

 Az otthonápolás speciális segédeszközök alkalmazását kívánja, amelyek nagy segítséget nyújtanak az ellátásban és az ápolásban. Fekvőbetegeknél a legfontosabb, hogy minél előbb intézkedjünk a felfekvések megelőzéséről, mert a kialakult decubitus igen fájdalmas a betegnek, nehezen kezelhető és fertőzésekhez, súlyos komplikációkhoz vezethet.

Eldöntheti, hogy milyen mértékű megelőzésre és eszközökre van szüksége,
ha letölti és kitölti az alábbi kérdőívet: Norton skála

Ideális esetben az otthoni ápolás: elektromos betegemelő segítségével az elektromosan emelhető és állítható ágyban ápoljuk a hozzátartozónkat, de ennek hiányában olcsóbb és mégis rendkívül praktikus kiegészítő eszközökkel tehetjük kényelmesebbé mind a beteg, mind az ápoló életét: például az állítható párnaemelővel, vagy a gördíthető zuhanyzószékkel, amely mintegy szobai kocsiként segít az otthoni beteggondozás megfelelő ellátásában, illetve természetesen a beteg lakáson belüli szállításában.

 Otthonápolás eszközei


(A termékkategóriák neveire vagy képeire kattintva megtekinheti az adott kategória teljes termékkörét)

A Thuasne ágyak fa elemekből készülnek, hogy jobban illeszkedjenek az otthoni berendezési tárgyakhoz. A lehajtható fém vagy fa korlátok elősegítik az otthoni betegápolásnál elengedhetetlen teljesen biztonságos használatot.Betegállító fotelGuruló tusoló szék az egyszerűbb otthoni beteggondozás érdekében nagy kerekekkel van ellátva, így a beteg könnyen átszállítható a hálószobából a zuhanyzóba.

Betegágyak                                                                    Fotelek                                                    Fürdőszobai eszközök

A Care Protect Pedi sarokvédő a Thuanse egyedülálló, szabadalmazott rendszere, mely az otthonápolás eszköztárában a lábfej felfekvéseinek megelőzésére és a nyomás eloszlatására szolgál.Az otthoni ápolás közben rögzítést igénylő betegekre terveztük ezt a hasi rögzítőpántot. A pánt nem rögzíti teljesen a beteget, így lehetővé teszi a testhelyzet megváltoztatását.Nélkülözhetetlen kiegészítője az állítható magasságú ágyaknak, betegágyaknak.

Felfekvés megelőzése                                         Rögzítőpántok betegágyba                                      Ágy körüli eszközök

Hajlított háttámlájának és 
kárpitozott ülőkéjének köszönhetően igen kényelmes eszköze az otthonápolásnak. Az ülőke borítás felhajtható a könnyebb tisztántartás érdekében.

Szobai WC-k

 

 

Az otthonápolási személyzet vagy hozzátartozó egészsége

 

Fontos szempont az otthoni betegápolást végző személyzet egészségének védelme.Fontos szempont az otthoni betegápolást végző személyzet egészségének védelme. A gyakori emelgetések derékproblémákhoz vezetnek, ennek elkerülésére válasszon gerincrögzítőink közül: GerincrögzítőkA masszírozás amellett, hogy természetesen nem tudja pótolni ezeket a szükségleteket, nagyon sok esetben segítséget nyújthat

A beteggondozók a folyamatos felügyelet miatt sokszor elhanyagolhatják a megfelelő testmozgást és a pihenést. A masszírozás amellett, hogy természetesen nem tudja pótolni ezeket a szükségleteket, nagyon sok esetben segítséget nyújthat! Masszírozó készülékeinket itt tekintheti  meg:Masszírozó készülékek

 

Nézze meg honlapunkat, böngéssze végig praktikus, a mindennapi életet megkönnyítő eszközeinket! Ha megtetszik valamelyik, webáruházunkban megrendelheti.


Webáruház működése Vásárlói jogok Vissza a főoldalra
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.